Sannheten om Trump?

24.10.2016
Sannheten om Trump?
Sannheten om Trump - Michael D`Antonio - Gyldendal 2016

I disse amerikanske valgkamptider, kom det for noen uker siden ut en bok på norsk hvor forhåndsomtalen bruker ord som «balansert, grundig kildebelagt og perfekt timet». Boken handler om Donald Trump; den ene av to presidentkandidater som går til valg 8. november. Den andre er Hillary Clinton, Amerikas tidligere utenriksminister, gift med tidligere president Bill Clinton. Det blir et spennende kappløp.

Boken «Sannheten om Trump» inneholder langt fra hele sannheten om den etterhvert sagnomsuste kandidaten. Boken beskriver nok mannen som begynte sin første karriere som eiendomsmekler i Brooklyn og som endte oppe med å bli en av Amerikas største eiendomsbesittere, men også det er det i valgkampen sådd tvil om.

Hvor mye kan vi da stole på en bok som dette? Kanskje boken et stykke på vei var riktig da den ble skrevet av Micael D'Antonio, men ettertiden har vist at det er mer i Donald Trump enn det forfatteren har klart å få fram. Mye handler om skatt, penger og helsetilstand. Men livet er mye mer!

Dette er selvfølgelig ikke så underlig, for den amerikanske valgkampen – særlig når de to kandidatene blir så spisset som det vi opplever i 2016 – kan fremstå som en kamp på liv og død. Og da er det plutselig ikke så farlig hvilken verbale våpen man bruker og hva man sier. I de tre valgkampdiskusjonene som har vært før det endelige valget i november, har avisene vært fulle av opplysninger om hva de to sa som var riktig, hvor de snakket usant og hva de sa som faktisk var sant. Og hvis dette skal legges til grunn for en av kandidatene, i dette tilfellet den republikanske Donald Trump, spørs det om deler av «Sannheten om Trump», må revideres.

Foreliggende bok som selvsagt bør leses av interesserte fordi den også inneholder en del adekvat faktastoff om mannen, gir nok svar på noen spørsmål. Både suksesser og fiaskoer omtales – dem er det mange av – men vi får aldri hvite full ut hvem Donald Trump er. Og jeg blir sittende med et spørsmål: Hva har denne mannen gjort for de fattige? Å tjene penger kan være en meget ærlig sak, men å dele viser hjertelaget. Det er nok det mange mennesker er ute etter i disse valgkamptider. Hvor er hans gode, varme, myke og givende sinnelag. Det er også noe amerikanerne trenger, og fremfor alt en ydmyk mann som respekterer den enkelte.

Boken – utgitt av Gyldendal på norsk - åpner med en uttalelse av Trump selv. Han sier: «Stort sett kan du ikke respektere folk, for de fleste er ikke verdt å respektere».

Godt vi får sannheten på bordet i denne boken!

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Anmeldelser

Et julehefte for både deg og meg

Et julehefte for både deg og meg

Juleheftenes tid er heldigvis ikke forbi. ...

Kunnskaper er viktig –  kjenner du din prostata?

Kunnskaper er viktig – kjenner du din p...

For menn er det bare en ting som gjelder ...

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i over 100 år for et tryggere samfunn

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i ...

Det er ingen tvil om at boken «Kunnskap for ...

Dannelsesagenter skaper mennesker

Dannelsesagenter skaper mennesker

Det er nesten så jeg blir sittende musestille ...

På innsiden av kofferten

På innsiden av kofferten

Jeg kjenner ikke Morten Wetland som på ...