Harry Potter i illustrert praktutgave

13.10.2015
Harry Potter i illustrert praktutgave
Omslag Harry Potter og de vises stein, illustrert praktutgave

Bøkene om Harry Potter er blant de aller største barnebokklassikerne i vår tid. Nå utkommer den første boka, Harry Potter og de vises stein, i praktutgave – vakkert og eventyrlig illustrert av den prisbelønte britiske kunstneren og illustratøren Jim Kay.

Utallige barn og unge i alle aldere har trykket Harry Potter til sitt bryst. Denne illustrerte utgaven vil gjøre Harry Potter-universet enda lettere tilgjengelig, kanskje spesielt for de yngre leserne.

Jim Kay skal etter planen illustrere alle Harry Potter-bøkene, som vil utkomme én etter én. J.K. Rowling har selv uttrykt stor begeistring for Kays illustrasjoner:

«Seeing Jim Kay’s illustrations moved me profoundly. I love his interpretation of Harry Potter’s world and I feel honoured and grateful that he has lent his talent to it.

Om handlingen i Harry Potter og de vises stein:


Harry Potter har ikke opplevd mye magi i sitt liv. Han bor i et kott under trappa hos den ekle familien Dumling, og han har ikke feiret bursdagen sin på elleve år. Men alt dette endrer seg når en ugle leverer et mystisk brev med innbydelse til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom – et utrolig sted som Harry og alle som leser om ham aldri vil glemme. Her får Harry venner, og magien gjennomsyrer alt fra skoletimer til måltider. Men et skjebnesvangert møte venter ham. Vil Harry, gutten med sikksakkarret, leve opp til forventningene alle har til ham?

Mer om Harry Potter-serien:


Harry Potter-serien av J.K. Rowling består av syv bøker og er antakelig å regne som verdens mest populære bokserie gjennom tidene. Bøkene ble første gang utgitt mellom 1997 (på norsk i 1999) og 2007. Det verdensomspennende salget av Harry Potter-serien er på over svimlende 450 millioner eksemplarer. Bøkene er oversatt til 77 språk, er omgjort til 8 storfilmer og danner utgangspunktet for Pottermore, en unik, digital plattform hvor flere sider av Harry Potter-universet avsløres.

Cappelen Damm har til sammen trykket godt over 1,2 millioner Harry Potter-bøker – et eksepsjonelt høyt antall i norsk sammenheng. Oversetter Torstein Bugge Høverstad har høstet mye ros for sin fantasifulle omsetting av serien til norsk.

Harry Potter-universet er fullt av mysterier, hemmeligheter og magi. Bøkene handler om den foreldreløse trollmanns-gutten Harry Potter og hans kamp mot den onde trollmannen Voldemort som drepte foreldrene hans da han var spebarn. Bokserien følger Harry fra han er 11 til han blir 17 år. Sammen med sine beste venner Ronny og Hermine, går Harry Potter på trollmannskolen Galtvort. Men Harry Potter er ikke som de andre elevene på den magiske skolen

Harald Anvik

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Byggebransjemann med klare meninger

Byggebransjemann med klare meninger

Øivind Ørnevik skriver ofte dikt ...

Dikt på servietter

Dikt på servietter

Sverre Kragset bruker det han har for hånden ...

Bonenberger med si tredje bok

Bonenberger med si tredje bok

Hans Günther Bonenberger er aktuell ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...