Alexander Rybaks bok til Danmark

24.10.2015
Alexander Rybaks bok til Danmark
Alexander Rybak, Dennis Storhøi, Anders Baasmo Christiansen, Stig Werner Moe, Pernille Hogstad Stene. Foto: Geir Dokken

Alexander Rybaks bokdebut Trolle og den magiske fela har høstet strålende kritikker. Nå utkommer boka også i Danmark.

Det er det danske forlaget Koppelwrite som har kjøpt rettighetene til Rybaks bok. Koppelwrite eies og drives av Pelle Koppel, som også er skuespiller, teaterinstruktør og dramatiker (utdannet ved Aarhus Teater), og driver eget teater. Av andre norske titler han har utgitt kan nevnes Erlend Loe og Alice Lima de Farias bildebok  Rumpemelk fra Afrika og bøkene til Arne & Carlos.

Jeg er vild med Trolde-universet, de flotte illustrationer – og faldt også for kombinationen af bog og lydbog med sange og musik, som ét samlet og gennemmusikalsk univers. Dét har jeg ikke lavet helt på samme måde tidligere. Jeg elsker et godt drama med fortryllende musik, sier Pelle Koppel om Trolle og den magiske fela.

Fra anmeldelsene av Trolle og den magiske fela:
"Her framstår han som en lun og lur forteller som også behersker språket som instrument. […] Rybak gjør stoffet til sitt eget. Han smir en økonomisk og handlingsmettet fortelling som balanserer det velkjente mot det nye. «Trolle og den magiske fela» tilbyr en underholdende og hyggelig lesestund, og minner oss om at «vennskap er det sterkeste og mest magiske som finnes»."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Fortellingen med illustrasjoner og lydboken med skuespillerstemmer og original musikk utgjør et helt lite univers. […] Alexander Rybak er en mangfoldig begavet artist. Denne utgivelsen er i hans ånd, sprudlende av formidlingsglede og med en interessant kunstnerisk kjerne."
Mette Hofsødegård, Aftenposten

Mer om boka:
Trolle og den magiske fela forener Alexander Rybaks musikalitet med hans forkjærlighet for den norske eventyrtradisjonen. Det er en fortelling om å våge å være annerledes og om å akseptere det som er annerledes ved andre. Boka og dens univers er tett sammenvevd med nyskrevet musikk av og med bl.a. Alexander Rybak.

Trolle er ikke som alle andre. Han mangler nemlig hale, og det er noe de andre trollene aldri lar ham glemme. De erter og plager ham dagen lang. En dag finner Trolle Hulderkongens fele som ligger og skinner i ei glenne. Han oppdager at instrumentet er magisk – alle som hører tonene, er i felespillerens vold. Nå blir han ikke bare godtatt, men tilbedt! Men fela fører ikke bare godt med seg, og snart befinner Trolle seg i store vansker. Det er da menneskebarnet Alva dukker opp og viser Trolle kraften i ekte vennskap.

Med boka følger en lydbok (tre CDer) med hele historien fortalt av Dennis Storhøi, samt spesiallaget musikk og sang av Alexander Rybak, fremført av Anders Baasmo Christiansen (i rollen som ordføreren), Stig Werner Moe (som Hulderkongen), Pernille Hogstad Stene (som Alva) og Alexander Rybak (som Trolle).

Thomas Kirkeberg (f. 1988) står bak illustrasjonene i boka. Han er opprinnelig fra Nøtterøy, og bor og arbeider nå i Tønsberg som frilans illustratør.

Alexander Rybak (f.1986) er skuespiller, komponist, musiker og nå også forfatter. Han er oppvokst på Nesodden og har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel. Sitt internasjonale gjennombrudd fikk han da han vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2009 med «Fairytale». Han har spilt i flere store teateroppsetninger og filmer.

Harald Anvik

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...