Klokt om psykologi

09.03.2015
Klokt om psykologi
Psykologi

Kanskje boka ”Den store psykologiboka” er noe av det klokeste jeg har sett på lenge. Her er nemlig de største psykologiene og de ulike teoriene samlet mellom to permer; noe som gjør det lett tilgjengelig, men kanskje ikke så lett forståelig…fordi alt dette krever at man interesserer seg for det og har evnen til å sette seg inn i noe av tenkningen rundt det.

”Den store psykologiboka” opplagte fortjeneste er at den gjør ofte utilgjengelig stoff tilgjengelig og peker på både teori og praksis i det som har med vår sjel å gjøre. Det gjør boka også til en meget anvendelig bok.

 

Men – denne boka lodder ikke i dybden, og den som kan mye psykologi, har lite å hente her, men den som vil sette seg inn i denne delen av livet på en lettfattelig og grei måte, vil kunne øse av de 352 sidene igjen og igjen.

 

På mange måter er ”Den store psykologiboka” en skattkiste for nybegynnere. På en populær måte fremstilles den ene psykologiske tenkeren etter den andre – teorien eksemplifiseres og det blir kunnskaper ut av det.

 

Foruten å begynne helt på begynnelsen med psykologien strekker ”Den store psykologiboka” faget helt fram til moderne psykoterapi og kognitive prosesser. Dette kan virke lettkjøpt, men et sted må dette begynne for den som er interessert – og ”Den store psykologiboka” gir en god plattform for videre studier.

 

Hvert enkelt område som behandles er skrevet av en forfatter – og det er mange områder og forfattere som hver på sin måte med et enkelt språk forteller hva det handler om. Boken er oversatt til norsk av Rune R. Moen. Bokens originaltittel er ”The Psychology Book”.

 

Jeg liker denne boken. Den gis ut i en større serie populærvitenskapelige fagbøker av Pegasus Forlag a.s. – og neste bok i serien vil trolig være ”Den store filosofiboka” og deretter ”Den store vitenskapsboka” m.m. Dette blir lærerikt og spennende.

 

Boken er full av illustrasjoner og har en tiltalende lay-out som gir god innsikt og fin oversikt.

 

Setter man seg ned og leser denne boken, ligger man avgjort et hestehode forasn i den psykologiske tekningen på veien til det å forstå litt mer om mennesket.

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...