Flott veileder i slektsforskningen

23.07.2015
Flott veileder i slektsforskningen
På sporet av familien.

Å være på sporet av sin egen slekt og familie, er alltid spennende, men for noen stopper dette opp fordi kunnskaper, interesse og ikke minst muligheter stopp opp. Det er ikke uten videre lett å lete i arkiver, i mikrofilm, i bøker, biblioteker og liter for å finne ut av forfedrenes historie. Og det krever tid og en god porsjon motivasjon.

Ingen kan gjøre dette arbeidet for oss – og motivasjonen må vi skaffe oss selv. Den ligger i de opplysningene vi finner. Men vi kan få hjelp til å finne fram.

 

Fra slektsforskeren Liv Marit Haakenstads iherdige penn forelå det i tidlig i 2015 en glitrende bok om nettopp emnet slektsgransking som ikke bør gå interesserte forbi. Denne boken er bortimot et ”must” for å forstå dybden og gleden ved å holde på – og Haakenstad hjelper oss et meget godt stykke på veien slik at vi ikke mister motet. Hun kommer med tips og råd, foreslår linker på Internett og lærer oss langt på vei håndverket.

 

”På sporet av familien” heter Liv Marit Haakenstads bok med undertittelen ”Kilder og metoder i slektsgransking” – og det er nettopp det denne boken er. På 347 sider får vi det hele mellom to permer. Forlaget Vigmostad & Bjørke har gitt boken en god grafisk design som gjør det lett å finne frem med god grafikk og forklarende illustrasjoner.

 

Jeg liker denne boken og selv om jeg ikke driver med slektsforskning, har jeg hatt stor glede av å lese den fordi den forteller om det pulserende samfunnet både før og nå og ikke minst om den verden vi lever i og den gir historiske kunnskaper som enhver kan ha glede av å lese.

 

”På sporet av familien” er en bruksbok, en bok å lese for den som vil videre, men også som vil vite og som undrer. Ingen blir slektsforsker på en dag, men alle kan få tips og info om hvordan man kan bli det og om hvordan man dypest sett ved slektsforsking kan komme på sporet av seg selv.

 

Og helt ærlig og helt sant: Alle opplysninger om all vår slekt, alle våre forfedre og alle vi har hørt og ikke hørt om som på ulike måter har vært med på å prege deg og meg og gjort oss til den vi er i dag, ligger et eller annet sted ”der ute”.  Liv Marit Haakenstad hjelper oss med sin bok på veien frem slik at vi har større mulighet for å finne dem. Det er spennende!

Jørn-Kr. Jørgensen

Stikkord i denne artikkelen
liv marit haakenstad,

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...