Kjærlighetens vanskelige mysterier

21.03.2016
Kjærlighetens vanskelige mysterier
Grans nye bok inneholder historier om løsrivelse.

Det er ingen grunn til å legge skjul på at det er lite som kan være så bra og berusende godt som den ekte kjærligheten, men så er det også lite som kan være så vanskelig, enerverende, til tider invalidiserende og problematisk som nettopp kjærligheten. Den som rammes av kjærlighetssorg, kan i sin konsekvens bli sykemeldt. Alle som har opplevd noe av dette, vet det.

Å bli forlatt – gått fra – i et kjærlighetsforhold, er en alvorlig sak. Mennesker som splitter opp etter X antall år – ofte uten å vite så mye om det – setter hverandre i en type krise det kan ta måneder og år å bearbeide. Det er vondt – hjertesorg er en sorg ingen sender blomster til. Tung ensomhetsfølelse er den prisen svært mange må betale.

Men hva med den som forlater; den som går – med viten og vilje – ut av et kjærlighetsforhold? Hvilke følelser sitter den igjen med? Psykolog Sissel Gran – kjent ”kjærlighetsbokforfatter” og samlivsekspert – mener i sin siste bok ”Det er slutt” at ”den som går” har fått for lite oppmerksomhet.

Å forlate er også smertefullt. Å gå fra en man har tilbrakt kanskje mange år sammen med, har barn sammen med og har forpliktelser i forhold til, er selvsagt ingen spøk.  Sissel Grans nye bok inneholder historier om løsrivelse.

Det er mye å lære av å lese denne boken (Aschehoug Forlag AS) – og du skal ikke se bort fra at du kan få både den ene og andre a-ha-opplevelsen fordi det finnes en gjenkjennelse hos de fleste.

Det er vanskelig å skrive om følelser. Men det er vanskeligere ofte å føle dem. Sissel Gran gjør en type mesterstykke med å formidle dem. Følelser er alltid både personlige og private, men du og jeg kan lære av å lese hva andre har opplevd slik at det for oss kanskje ikke behøver å være så smertefullt, så truende, så vanskelig… Det er ikke lett dette her…  Det kan virke som om enhver må oppleve og mestre dette på egenhånd. Sårede følelser kan få eller ingen hjelpe oss med.

Den som går forteller med egne ord i denne boken om hvorfor de gikk. Det er nyttig informasjon i denne prosessen i et forsøk på å forstå hvor vanskelig det er. Livet – og kjærligheten – er mer sammensatt en kanskje noe annet på denne jord. Det er det som gjør livets og kjærlighetens mysterier så vanskelig å forstå.

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Anmeldelser

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer – selvmordets gåte savner fremdeles en løsning

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer ...

Noen mennesker velger å ta sitt eget ...

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise til Latin-Amerika

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise ...

I min ungdom hadde vi en diakon i ytterkanten ...

Med utsikt til Det osmanske riket

Med utsikt til Det osmanske riket

En høstdag for noen år siden kom ...

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Det er nesten ukjent at Sandefjord er den ...

Mye god kjærlighet i maten

Mye god kjærlighet i maten

Dette med maten er en ting man egentlig ikke ...