Praktbok om politiets sambandshistorie

03.01.2010
Praktbok om politiets sambandshistorie
Fra varde til SMS

ANMELDELSE: Ikke noe mindre enn en praktbok foreligger denne høsten om politiets sambandshistorie – ”Fra varde til SMS” heter den – og bare tittelen indikerer at her er spennet stort.

På ikke mindre enn 540 sider forteller forfatteren Magnar Skaret om sambandsutviklingen fra budstikke til digitalkommunikasjon. Gjennom 30 ulike kapitler tar han leserne med gjennom en spennende historie.

Store deler av norsk politis historie ligger sambandsmessig sett samlet i Magnar Skarets bok. Mye av politiets hverdag handler om ulike typer kommunikasjon, og Skaret trekker fram den ene pussigheten etter den andre – forklarer og illustrerer og gjør det forståelig for folk flest. Boken er bygget opp med mange illustrasjoner i både sort/hvitt- og fargebilder og på den måten er ”Fra varde til SMS” i høyeste grad blitt en levende bok.
En bok om politiets sambandshistorie er på en måte forutbestemt til ikke å være spesielt lødig, men også her har Magnar Skaret gjort en prestasjon ved å lage stoffet både interessant og til dels spennende. Noen kriminalbok er ”Fra varde til SMS” ikke, men kort og godt en bok om utviklingen innen politiets samband. Fra budstikka til dagens kryptologi og digitalisering er det temmelig mange sjumilsskritt. - Magnar Skaret har i sin bok gått opp de fleste av dem. Det er en prestasjon.

Magnar Skaret er politimann fra Trøndelag med en allsidig tjeneste bak seg. Han vet hva han skriver om og han har en dyp innsikt i og interesse av fagfeltet samband. Derfor er det blitt en bok som anbefales.

”Fra varde til SMS” er Norsk Politihistorisk Selskap største litterære løft hittil. Utgivelse av boken er i seg selv en bragd som vi er stolt over å ha fått til, og vi anbefaler den med glede til alle våre lesere. Boken koster kr. 500,- pluss frakt og emballasje, og kan bestilles via Norsk Politihistorisk Selskap. Opplaget er begrenset, så jo før man bestiller, jo sikrere er man på å sikre seg et eksemplar.

BOKFAKTA:


Jørn-Kr. Jørgensen

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Fra varde til SMS, Jørn-Kr. Jørgensen,

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...