Mat og forvirring i grisenes verden

19.03.2015
Mat og forvirring i grisenes verden
Eivind Herredsvela

Hva spiser egentlig en nyfødt grisunge? Hvordan skal foreldrene mate ham? Dette er to av spørsmålene som dukker opp i denne barneboken. Mon tro om foreldrene finner det ut hvis de hører på de andre dyrene?

-Ideen til disse temaene kom allerede under skrivingen av den forrige boken om det unge griseparet. Disse to grisene og den kommende ungen kunne jo havne opp i enda flere morsomme situasjoner, sier forfatter Eivind Herredsvela.

Eivind Herredsvela (f. 1974) er bosatt i Klepp kommune utenfor Stavanger. Han er utdannet førskolelærer, og har jobbet med barn siden 1998. Eier og driver i dag Soma Gård naturbarnehage, som han startet i 2001. Tidligere har han gitt ut boken 24 dager til jul (Kolofon, 2010). Grisene som matet et barn er oppfølgeren til hans andre barnebok, Grisene som ønsket seg et barn.

-Jeg liker veldig godt å skrive disse historiene. Historier jeg kan bruke både i arbeidet mitt med barn, og for mine egne barn hjemme. De kommer poppende frem i hodet mitt til alle tider, og så er det bare om å gjøre å få skrevet dem ned. Noe spesielt budskap har jeg ikke, men prøver å skrive morsomt og underholdende. På en slik måte at det fenger ungene som leses for, sier han.

Målgruppen er barn i alderen 3-9 år.

-Tittelen "Grisene og den sultne grisungen" ble valgt som en oppfølger til den forrige. "Grisene som ønsket seg et barn". Nå har de fått barnet sitt. Hvor morsomt kan det ikke bli nå to naive griser plutselig sitter der med en sulten grisunge i bingen sin. Hvordan skal de mate ham? Og hva spiser han? Han spiser i alle fall ikke det samme som dem, og da et det bare for mor og far å komme seg ut i verden for å søke råd, fortsetter han.

-Det tar saktens sin tid fra det første utkastet til ferdig bok. Masse rettinger og korrigeringer. Prøving av historier for barn og voksne. Jeg har også en tendens til å skrive for langt. Så kunsten er å, i samarbeid med illustratør, la bildene fortelle en del av historien.

-En er alltid spent på mottakelsen. Vi føler vi har fått med den samme morsomme stemningen som vi fikk gode kritikker for i forrige bok. Siden sist har jeg skrevet en del og har også to andre barnebøker som nærmer seg klar. Jeg har vert litt rundt på skoler i distriktet og snakket litt om hvordan det er å være forfatter. Kjekt å møte nysgjerrige unge spirer som kanskje selv en dag vil se gleden av å skrive, avslutter Eivind Herredsvela. 

Carsten Flo

Stikkord i denne artikkelen
Eivind Herredsvela, Grisungen,

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...