Syk av kjærlighet

21.06.2018
Syk av kjærlighet
Walther Spro
Forlagshuset Publica

Jeg er 53 år og er født og oppvokst i Fredrikstad. I november 2017 bosatte jeg meg i Arendal etter å ha pendlet mellom Fredrikstad og Arendal i fire år på grunn av kjærligheten. Nå pendler jeg motsatt vei for å hilse på mine tre barn et par ganger i måneden.

Når det gjelder mitt forfatterskap, startet min lek med ord for 25 år siden da jeg startet å skrive festsanger. Siden har jeg skrevet tekster til et lokalt band i Fredrikstad (Walco), hvor jeg også var vokalist. Siden ble det dikt, og på min Facebook-side «Best tekst» publiserer jeg jevnlig dikt, og har med tiden fått mange følgere. Dette førte til utgivelse av diktsamlingen «Tro, håp og ærlighet og en stor dose kjærlighet». I tillegg har jeg gitt ut barneboken «Rebekka, Krabbeline, Krabbelars og de mystiske matheisene».

Denne gangen ble jeg antatt hos Forlagshuset Vest, og i juni (2018) ble min debutroman «Syk av kjærlighet» utgitt.

Ideen til boka fikk jeg for cirka femten år siden, så den den har fått lov til å modne i lang tid. Personene i boka er fiktive, men enkelte hendelser og miljøer er beskrevet ut fra egne opplevelser og erfaringer.

Boken er skrevet i første person, og vi følger en mann som føler at livet ikke har særlig mye spennende og positivt å by på. Spesielt ikke i forholdet, som har blitt dødt og kaldt. Han tar derfor et noe uortodokst grep for å få livet til å ta en positiv vending. Jeg kaller selv boken for et «tragikomisk samlivsdrama med diverse forviklinger».

Drivkraften min i forhold til denne romanen er et ønske om å gi en god og spennende leseropplevelse. Romanen er først og fremst en fortelling som jeg håper vil underholde, og det ligger ingen åpenbare budskap i historien. Om du søker et budskap, må det i så fall være at livet aldri er lett å forutsi, og at ting ikke alltid er som det virker på overflaten.

Jeg håper boken vil fenge både menn og kvinner. Kvinner har gitt meg tilbakemeldinger på at de synes det er spennende å se hva som foregår oppi et mannehode. Selv om jeg håper at hovedpersonen ikke er en typisk representant for det «sterke» kjønn.

Min mening er at denne boken skiller seg ut fra mye av det som utgis i dag. Jeg mener selv den er lettlest, og den har et muntlig språk krydret med humor, samtidig som det er litt filosofiske grublerier, uten at det er altfor dyptgående. En dose spenning er det også gitt plass til, så mitt ønske er at denne miksen kan trigge den enkelte leser og gi dem en leseropplevelse de vil huske.

I så fall har jeg oppnådd det jeg ønsker, og kanskje kan det bli en oppfølger, om leserne liker det som presenteres i bok nummer en.

Ellers har jeg andre prosjekter som kan startes. En ny barnebok er skrevet, en biografi er under planlegging og en diktsamling nummer to kan også være på gang.

Mai Britt Hareide

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...