En liten, malerisk dagbok

06.08.2018
En liten, malerisk dagbok
Forlagshuset Publica
Eli Margrete Stølsvik

Leseren blir invitert til å skrive, tegne eller male sine egne refleksjoner direkte inn i boken, slik at hvert eksemplar kan bli til eierens egen unike dagbok!

Stølsvik er utdannet revisor og har i hele sitt voksne liv jobbet med tall og administrative rutiner. Hun er opptatt av endringsprosesser og har fokus på å få utvikle de forskjellige sidene av seg selv. Sammen med mannen sin har hun seiling som hobby, og hun trives også godt med kunst- og historieformidling.

 

Hvordan fikk du ideen om boken din?

Jeg fikk ideen til denne lille maleriske dagboken da jeg jobbet meg frem mot en grunndiplom i kunst og design som jeg startet på da jeg fylte 60 år.

 

Hva er hovedtema i boken?

Hovedtema i boken er takknemlighet for vennskap og samhørighet. I alle gode relasjoner ligger det også et undertema om sorg, man kan ikke elske uten å ta sorgen med som en følgesvenn. Kjærlighet og sorg går hånd i hånd, gode relasjoner kan plutselig ta slutt. Boken er fullt opp med «referater fra morgensamtaler» som har foregått mellom følelsene mine og intuisjonen min.

 

Hva ønsker du å formidle med boken din?

Budskapet i boken er å motivere til at både jeg selv og alle andre kan finne måter å gi uttrykk for følelser når vi mangler ord til å uttrykke dem. Jeg har erfart at denne prosessen har gitt meg mye informasjon om meg selv, og om hva som er viktig for meg og min livsglede. Jeg håper at både jeg og boken «Et pust» vil gi næring til å sette fokus på større livsglede, friere utløp for fantasi og kreativ utfoldelse.

 

Hva er dine forventninger til utgivelsen?

Jeg forventer at utgivelsen av denne lille maleriske dagboken skal bli en god prosess. Jeg har tidligere holdt en del foredrag og innlegg over tema personlige endringsprosesser, kreativitet og viktigheten av stillhet for å la kreativiteten få vokse frem. Jeg antar at denne utgivelsen medfører at det blir flere slike foredrag, og at dette også kan bli en døråpner inn i enda flere kreative rom.

 

Hva er spesielt med denne boken?

Boken skiller seg fra andre kunstbøker med sin størrelse, den er liten og passer perfekt både oppi en lomme og i en håndveske på tur. Leseren (seeren) blir invitert til å skrive, tegne eller male sine egne refleksjoner direkte inn i boken på de ledige sidene, slik at hvert eksemplar kan bli til eierens egen unike dagbok.

 

«Et pust» inviterer til refleksjon. Boken er en grei gave til gode venner som trenger en takk eller en oppmuntring. Den inviterer leseren (seeren) til å ta fatt på en kreativ reise som muligens fører til personlig vekst og økt utforskertrang. Alle som har opplevd å elske eller å sørge over tap, vil ha glede av denne boken. Jeg antar også at alle som ønsker å gi kreativiteten en «vitaminpille» vil ha glede av å studere de enkelte små uttrykkene og lese de to diktene.

 

Jeg jobber med flere små og litt større kunstprosjekter for tiden, så kanskje blir det flere bøker både med og uten ord i årene fremover.

 

4.August 2018

Eli Margrete Stølsvik

Barbara K. Mang

Nyheter

Mer blod i landsbyen

Mer blod i landsbyen

Det er duket for mye krim og mystikk når ...

En rubel til overs …

En rubel til overs …

Kunne det være slik at jeg etter siste ...

Man blir trolig aldri utlært i farskap!

Man blir trolig aldri utlært i farskap!

Dette er en dikthåndbok for ferske fedre, ...

Gruble litt, kjenne på følelser og være takknemlig for det vi har

Gruble litt, kjenne på følelser og være takknemlig ...

– Jeg ønsker å få folk til ...

Tidligere maskør og dekorkonsulent i NRK, Wenche Johansen, debuterer med Langs eit liv

Tidligere maskør og dekorkonsulent i NRK, ...

- Flere av diktene spinner rundt hverdagslivet ...

Anmeldelser

Mesterlig om kristen sang og musikk

Mesterlig om kristen sang og musikk

Ikke siden Lunde Forlag As ga ut sitt sang- ...

Innsiktsfull bok om et skjult handikap

Innsiktsfull bok om et skjult handikap

«Det var gjennom fellesskap med andre mennesker ...

Kulturperle om Grønland kirke i Oslo

Kulturperle om Grønland kirke i Oslo

Er en bok om et kirkejubileum dømt til ...

De små barnas professor

De små barnas professor

Ola Didrik Saugstad heter mannen som i så ...

Interessant om spionasje og etterretning

Interessant om spionasje og etterretning

Jo da, det er interessant å lese Trine ...