Koselig bok om viltre valper

08.08.2012
Koselig bok om viltre valper
Unni Torsvik

Unni Torsvik har debutert med en barnebok om viltre valper. Ekspertenes dom tyder på at boka vil bli godt mottatt av leserne og lytterne i målgruppa.

Unni Torsvik er mor til fire og bestemor til tre. De har vært forsøkskaniner og manuskonsulenter mens hun har arbeidet med sin første barnebok, «Bonnie og de viltre valpene».
- Målgruppa er barn i alderen 3-8. Både min yngste sønn og flere av barnebarna er i den rette alderen. Det har vært nyttig å teste ut historien på dem, og de har likt den. Det er en koselig historie, og den handler om dyr. Det gjør at den fenger bra, sier Unni Torsvik.

Lettlest historie
Unni Torsvik har lagt vekt på å skrive ei bok som ikke har for mye tekst.
- Den skal være lettlest enten det er foreldre som leser på sengekanten eller barnet som leser selv, sier forfatterdebutanten fra Lørenskog.
Boka handler om hundemora Bonnie og hennes to nydelige, men viltre, valper. De bor på en bondegård, og valpene Prikken og Bruno nyter friheten og gjør mye ugagn. En kveld setter bonden opp et skilt. Valpene undrer seg over det. En dag forsvinner Prikken. Bruno setter i gang en leteaksjon.
Selv om dette er den første boka Unni Torsvik gir ut, har hun en ganske allsidig erfaring som skribent. Hun har skrevet noveller og barnefortellinger for blader som Romantikk, Nissens jul, Julia og Wendy. Hun har også jobbet mye med design innen håndarbeid, og har hatt sine håndarbeid på trykk i forskjellige ukeblader. De kunstneriske evnene hennes har også gått i arv.
- Det er dattera mi, Sara Torsvik Knutsen, som har illustrert «Bonnie og de viltre valpene», og jeg er veldig fornøyd med resultatet, forteller Unni Torsvik.

Nye prosjekter
Unni Torsvik har lyst til å gi ut flere bøker nå som hun er skikkelig i gang med forfattergjerningen. Som aktiv skribent av historier for barn og unge gjennom mange år, har Unni Torsvik mye stoff å plukke fra – både ferdig stoff og skisser. Men «Bonnie og de viltre valpene» er en ganske ny historie.
- Det var ikke noe jeg hadde skrevet fra før, nei. Jeg satte meg ned og tenkte at «nå skal jeg skrive ei bok», og slik ble det.
- Er det en spennende prosess, fra du får ideen og til boka er utgitt?
- Ja, det er veldig spennende, sier Unni Torsvik, som er skribent på heltid. Det er noe hun setter pris på.
- Det er veldig godt å ha den friheten. Jeg er også typen som blir veldig engasjert når jeg sitter og skriver, og plutselig har halve natta gått med, sier Torsvik med et smil.
Selv om Unni Torsvik både har mye stoff å plukke fra og mange ideer i hodet, har hun alt bestemt seg for hvordan den neste boka blir.
- Det neste blir en bok med vers og barnerim, røper hun.

Magnar Riveland

Stikkord i denne artikkelen
Unni Torsvik,

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Platon-Sokrates forsvarstale

Platon-Sokrates forsvarstale

I juni sendte Cappelen Akademisk Forlag ut ...

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...