Morsomme barndomsminner

26.08.2012
Morsomme barndomsminner
Aase Kristine Anthonisen

Aase Kristine Anthonisen debuterer med sin første barnebok. Den er stappfull av gode historier, med bakgrunn i egne barndomsminner.

Boken handler om ni år gamle Lillemille. Hun har to katter, som heter Ingenting og Ikkeno, og en rotte, som heter Lukas. Lillemille er nysgjerrig og finner på mange morsomme ting. Under en konsert forsvinner Lukas fra Lillemilles lomme, og hva skjer når hun tror at alle nyfødte kattunger kan svømme?
- Det er for mye skyting og krig i verden. Derfor er det deilig med en bok som gir en humrende god følelse. Jeg ønsker at leserne mine skal få denne gode følelsen når de leser boken min, sier Anthonisen.

En kreativ kvinne
Anthonisen har skuffene fulle av notater. Hun har alltid en blokk i vesken, og skriver ned hendelser og fantasier underveis.
- Det har alltid vært en drøm for meg å gi ut bok, men jeg har aldri hatt tid. Jeg tenkte, kjære vene nå er jeg snart på gamlehjem, det er på tide å gi ut noe. Jeg kan ikke sitte og angre på noe, ler forfatteren av Lillemille.
Hun er kreativ, og har også drevet vevstue på gården. Nå går tiden med til rosemaling, lefsebaking og skriving. Etter at eldstesønnen overtok gården har hun fått bedre tid, og bobler over av skriveglede.
- Jeg har alltid hatt en utrolig fantasi, og ser for meg ting som jeg skriver ned på blokken. Historiene i boken er selvopplevde med en god dose fantasi. En del er også hentet fra opplevelser sammen med barnebarna mine. Jeg ser meg selv i dem, og kommer ofte på gode minner fra min egen barndom, forteller Anthonisen.

Familien er viktig
Hun forteller at hun startet med å lese det hun hadde skrevet for barnebarna. De ble begeistret, og spurte om de kunne få kapitlene.
- Jeg har øvd på barnebarna mine underveis som jeg har skrevet boken. De er de beste kritikerne, og gir beskjed hvis noe ikke faller i smak. Jeg har også hatt høytlesning for venner og kjente på gården vår, og de kan nesten ikke vente til boken kommer i trykk, sier debutanten.
Hun forteller at det ikke hadde blitt noen bok hvis det ikke hadde vært for datteren og ektemannen.
- Det er fint å ha familien i nærheten, og jeg er svært avhengig av dem. Min datter hjelper meg med data, og min mann leser korrektur, forteller forfatteren.
Skrivingen har gitt mersmak og Anthonisen kan tenke seg å gi ut flere bøker etter hvert.
- Det er viktig å ha noe å gjøre, og jeg skriver hele tiden. Jeg har sommerfugler i magen, og er spent på hvordan boken vil bli mottatt, avslutter Anthonisen.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Aase Kristine Anthonisen,

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Platon-Sokrates forsvarstale

Platon-Sokrates forsvarstale

I juni sendte Cappelen Akademisk Forlag ut ...

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...