Inspirert av naturen

10.10.2012
Inspirert av naturen
Grip dagen

Sissel Nylund fra Hommersåk debuterer med diktsamlingen «Grip dagen». Hun har hentet mye av inspirasjonen fra turer i naturen og de refleksjonene hun gjør seg mens hun opplever naturen.

-Jeg har alltid likt å skrive, og selv om det stort sett har vært for eget bruk har jeg nok alltid hatt lyst til å publisere noe en gang, men jeg hadde ikke trodd at det skulle være i form av en diktsamling. Jeg skrev det første diktet på nyttårsaften for snart to år siden, og opplevde etterpå at ordene fant meg når jeg satte meg ned for å skrive. Det var venner av meg som leste diktene og oppfordret meg til å gi dem ut, sier en blid og fornøyd bokdebutant.

Naturen er som livet
Sissel Nylund liker å gå tur. Naturopplevelsene gir henne inspirasjon som hun bruker i diktene sine, uten at hun nødvendigvis beskriver det hun ser. Det er vel så mye inntrykkene hun har med seg hjem som er med og skaper ordene.
-Naturen er ofte som livet selv. Livet skifter som årstidene gjør det. Det er viktig å flyte med i livets forandringer. Vi mennesker er ofte for opptatt av å stritte imot. Vi har mye å lære av naturen, sier hun.
-Jeg oppfordrer gjerne andre til å bruke naturen mer. Den gir både energi og fred. Det er viktig å åpne opp for inntrykkene, oppfordrer harstadværingen som har bodd på Sandnes og Hommersåk de siste 25 årene.
Sissel Nylund mener naturen også representerer noe større enn oss selv.
-Folk må gjerne velge å tro på det de vil, men det skjer mye positivt når man har tillit til at det er noe større – noe som vil deg vel. Vi leter alle etter kjærligheten, og strekker oss gjerne for å finne den, men hvis vi kan se i oss selv så opplever vi at vi har den inni oss. Den er alltid der – tilgjengelig hele tiden. Da kan vi faktisk erfare at vi er kjærlighet, vi trenger ikke lete etter den. Vi kan se den rundt oss over alt når vi først har funnet den i oss, sier hun.

Deler egne erfaringer
Bokdebutanten fra Hommersåk håper også at budskapet i diktene hennes når leserne. Hun ønsker at ordene skal treffe noe i dem.
-Jeg er opptatt av å si at vi er gode nok som vi er. I dagens samfunn opplever vi mye press om å prestere, men vi er alle unike med hver våre talent – en unik gave vi kan dele med andre. Alle har noe å gi, hver på sin måte. Vi læres ikke opp til å se hvor vakre vi er og hvor mye vi betyr, sier Sissel Nylund.
-Jeg har opplevd mye i livet, men har også funnet mye glede i å overvinne hindringer og utfordringer. Vi lærer av de sår og skrammer vi får gjennom livet. Jeg vil gjerne dele av det jeg selv har lært og erfart, og er spent på om andre synes det gir noe i deres eget liv, sier hun.

Når du vil ha kjærlighet
blir det aldri nok

Når du gir kjærlighet
blir det aldri tomt

Kilden er i deg


Skriver med åpne sanser
Sissel Nylund har sett på skrivingen som terapi tidligere. Hun synes det er en spennende prosess å gi diktene ut i bokform.
-Det har vært en fin bekreftelse til meg selv at både venner og forlag har sett noe i det jeg har skrevet. Jeg er spent på mottakelsen, og det frister å gi ut mer. Jeg skriver fortsatt, men det er for tidlig å si om det blir dikt eller noe annet.
-Hvordan jobber når du skriver dikt?
-Jeg har ganske åpne sanser, og ser ikke diktene for meg før jeg begynner. De blir til mens jeg skriver, forteller hun.
«Grip dagen» er illustrert med Sissel Nylunds egne foto – også de stort sett tatt på turer i naturen på Hommersåk.
-Jeg har som regel med meg kamera når jeg er ute og går, og av og til også notisbok. Det er viktig å samle inntrykkene, sier hun.

Redaktør -

Nyheter

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Anmeldelser

Et julehefte for både deg og meg

Et julehefte for både deg og meg

Juleheftenes tid er heldigvis ikke forbi. ...

Kunnskaper er viktig –  kjenner du din prostata?

Kunnskaper er viktig – kjenner du din p...

For menn er det bare en ting som gjelder ...

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i over 100 år for et tryggere samfunn

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i ...

Det er ingen tvil om at boken «Kunnskap for ...

Dannelsesagenter skaper mennesker

Dannelsesagenter skaper mennesker

Det er nesten så jeg blir sittende musestille ...

På innsiden av kofferten

På innsiden av kofferten

Jeg kjenner ikke Morten Wetland som på ...