Inspirert av naturen

10.10.2012
Inspirert av naturen
Grip dagen

Sissel Nylund fra Hommersåk debuterer med diktsamlingen «Grip dagen». Hun har hentet mye av inspirasjonen fra turer i naturen og de refleksjonene hun gjør seg mens hun opplever naturen.

-Jeg har alltid likt å skrive, og selv om det stort sett har vært for eget bruk har jeg nok alltid hatt lyst til å publisere noe en gang, men jeg hadde ikke trodd at det skulle være i form av en diktsamling. Jeg skrev det første diktet på nyttårsaften for snart to år siden, og opplevde etterpå at ordene fant meg når jeg satte meg ned for å skrive. Det var venner av meg som leste diktene og oppfordret meg til å gi dem ut, sier en blid og fornøyd bokdebutant.

Naturen er som livet
Sissel Nylund liker å gå tur. Naturopplevelsene gir henne inspirasjon som hun bruker i diktene sine, uten at hun nødvendigvis beskriver det hun ser. Det er vel så mye inntrykkene hun har med seg hjem som er med og skaper ordene.
-Naturen er ofte som livet selv. Livet skifter som årstidene gjør det. Det er viktig å flyte med i livets forandringer. Vi mennesker er ofte for opptatt av å stritte imot. Vi har mye å lære av naturen, sier hun.
-Jeg oppfordrer gjerne andre til å bruke naturen mer. Den gir både energi og fred. Det er viktig å åpne opp for inntrykkene, oppfordrer harstadværingen som har bodd på Sandnes og Hommersåk de siste 25 årene.
Sissel Nylund mener naturen også representerer noe større enn oss selv.
-Folk må gjerne velge å tro på det de vil, men det skjer mye positivt når man har tillit til at det er noe større – noe som vil deg vel. Vi leter alle etter kjærligheten, og strekker oss gjerne for å finne den, men hvis vi kan se i oss selv så opplever vi at vi har den inni oss. Den er alltid der – tilgjengelig hele tiden. Da kan vi faktisk erfare at vi er kjærlighet, vi trenger ikke lete etter den. Vi kan se den rundt oss over alt når vi først har funnet den i oss, sier hun.

Deler egne erfaringer
Bokdebutanten fra Hommersåk håper også at budskapet i diktene hennes når leserne. Hun ønsker at ordene skal treffe noe i dem.
-Jeg er opptatt av å si at vi er gode nok som vi er. I dagens samfunn opplever vi mye press om å prestere, men vi er alle unike med hver våre talent – en unik gave vi kan dele med andre. Alle har noe å gi, hver på sin måte. Vi læres ikke opp til å se hvor vakre vi er og hvor mye vi betyr, sier Sissel Nylund.
-Jeg har opplevd mye i livet, men har også funnet mye glede i å overvinne hindringer og utfordringer. Vi lærer av de sår og skrammer vi får gjennom livet. Jeg vil gjerne dele av det jeg selv har lært og erfart, og er spent på om andre synes det gir noe i deres eget liv, sier hun.

Når du vil ha kjærlighet
blir det aldri nok

Når du gir kjærlighet
blir det aldri tomt

Kilden er i deg


Skriver med åpne sanser
Sissel Nylund har sett på skrivingen som terapi tidligere. Hun synes det er en spennende prosess å gi diktene ut i bokform.
-Det har vært en fin bekreftelse til meg selv at både venner og forlag har sett noe i det jeg har skrevet. Jeg er spent på mottakelsen, og det frister å gi ut mer. Jeg skriver fortsatt, men det er for tidlig å si om det blir dikt eller noe annet.
-Hvordan jobber når du skriver dikt?
-Jeg har ganske åpne sanser, og ser ikke diktene for meg før jeg begynner. De blir til mens jeg skriver, forteller hun.
«Grip dagen» er illustrert med Sissel Nylunds egne foto – også de stort sett tatt på turer i naturen på Hommersåk.
-Jeg har som regel med meg kamera når jeg er ute og går, og av og til også notisbok. Det er viktig å samle inntrykkene, sier hun.

Redaktør -

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Kulturforståelse læres i opplevelsen

Kulturforståelse læres i opplevelsen

Det er noe med kulturen. Den er vi helt avhengige ...

T-banen som utvidet byen

T-banen som utvidet byen

T-banen i Norge er et Oslofenomen, mens Bybanen ...

Historien om «Stay Behind»

Historien om «Stay Behind»

Få historier i Norge er så hemmelig ...

Tømmermannen fra Krakow

Tømmermannen fra Krakow

Noen gang finner en leser det som gjerne ...

«Fordømmelse i et rom som skal være Guds hus»

«Fordømmelse i et rom som skal være Guds ...

Hva er det viktigste budskapet i Anne-Britt ...