Fargespill

12.06.2014
Fargespill
Britt-Helen Gåsland Jakobsen

Jeg håper at boken kan røre ved strenger som en ikke trodde en hadde.

Tanken om denne diktsamlingen ble vel mer eller mindre til for ca 2 år siden. Dikt er en del av min måte å kommunisere på. Men ideen om tema jeg berører ble først klart for meg i fjor. Samfunnet er i ferd med å bli veldig invidualistisk, alt ser ut til å dreie seg om konkurranse, makt og penger. Boken ble skapt på grunn av at den største trussel som kan ramme oss er at mennesket mister kontakten med følelsene sine, og blir fremmed for seg selv, sier hun.

Inspirasjonen har jeg hentet ut i fra situasjoner som former oss som mennesker. Mellom menneskelige relasjoner der en ofte blir dradd i to ytterpunkter. Videre har jeg hentet drivkraft fra det som ligger grunnleggende i oss av følelser. Noe som en hver kan kjenne seg igjen i, uansett bagasje.

Britt-Helen Gåsland Jakobsen, f. 1968, er bosatt på Sotra utenfor Bergen. Er gift og har fire barn. Hun er utdannet adjunkt og har de fire siste årene jobbet som lærer. Diktsamlingen "Fargespill" er hennes debut som forfatter.

Jeg håper denne boken kan bidra med er å åpne opp for følelsene. At boken kan røre ved strenger som en ikke trodde en hadde. Det å våge å kjenne og erindre  et rikt indre liv. I en travel hverdag der alt handler om å mestre, balansere og effektivisere.  Det å møte medmennesker med åpenhet, toleranse og nestekjærlighet ved at en kan sette seg inn i et annet ståsted, fortsetter hun.

Målgruppen er voksne, kvinner og menn. Alle som har erfart livet både på godt og vondt. Hun har valgt å kalle diktsamlingen "Fargespill", fordi følelsene har forskjellige farger, og livet består aldri av noe som er ensfarget. Livet er et spekter av farger,  hver dag er farget av mange forskjellige nyanser.

Boken handler om de øyeblikkene som former oss som mennesker på godt og vondt. Det kan være de stor øyeblikkene eller de små nyansene. Der vi på bakgrunn av våre erfaringer må foreta et valg når en møter både motstand og medgang. Selve prosessen var veldig spennendene, ofte kom diktene av seg selv. Det å lytte til andres livserfaringer og samtidig tolke dem ut ifra mitt eget og andres ståsted var veldig spennende. Mennesket er en berikelse for hverandre og det å være villig til å dele skatter på godt og vond har gjort denne boken mulig.

Jeg håper og tror at boken vil bli godt mottatt. Og at leserne liker diktene og tema. Som sagt er dette temaer alle kan kjenne seg igjen i. Det er følelser vi alle har vært innom i mer eller mindre grad. Dessuten håper jeg at boken vil få nok publisitet slik at flest mulig kan lese den og ta en pause å tenke gjennom sitt eget liv, sine erfaringer og sine veivalg. At de følelser som vi alle synes er vanskelig å sette ord på, er fanget i de øyeblikkene jeg satt foran pcen og formet de ned til dikt.  Følelser som synes kompliserte å ta i egen munn, men som kan bistå det en føler på innsiden ved hjelp av en linje eller et ord.

Dikt er en lidenskap jeg har holdt på med lenge. Samtidig er jeg opptatt av mellom menneskelige relasjoner, kommunikasjon og tilstedeværelse, avslutter hun engasjert. 

Carsten Flo

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Livsvisdom fra eks-biskop Per Arne Dahl

Livsvisdom fra eks-biskop Per Arne Dahl

Livet er skolen et teppe vevd av snubletråder ...

Hva noen av dagene forteller

Hva noen av dagene forteller

Terje Nordby har skrevet en praktfull bok ...

Tre små leksikon om Oslo

Tre små leksikon om Oslo

Ikke noe mindre, og ikke noe annet, en tre ...

«Den som glemmer historien, må leve den om igjen»

«Den som glemmer historien, må leve den om ...

I sin nye bok – tredje bind av serien «Under ...

Les og lær om Sovjetunionen

Les og lær om Sovjetunionen

I januar i 2020, straks før koronaen ...