Barnedrømmene lenge leve og la det skje på rim!

20.03.2013
Barnedrømmene lenge leve og la det skje på rim!
Mirjam Hagen

Det var forfatter av voksenbøker Mirjam Hagen (f. 1974) følte en trang til å bli da hun var yngre. Men utdanning, jobb og fem barn gjorde at planene aldri ble realisert. Da hun ble eldre, og av ulike årsaker fikk et pusterom i jobb- og utdanningsplaner, var det likevel litteratur for de aller minste hun kastet seg over.

- ”Lille Pernille og regnbuens gull” bare kom over meg som en kraftig inspirasjon, og plutselig var manus klart. Jeg har alltid vært opptatt av at det vi lærte som barn, skal bli brakt videre til nye generasjoner. Vi må ta vare på fantasien vi har som unger. Jeg har lest stabler av bøker for barna mine, men ikke kommet over en fortelling om regnbuen. Jeg har også følt et savn etter de gode rimene, sier Mirjam Hagen.

En grunn til at kreativiteten brått våknet i henne, kan være at hun under oppveksten selv ønsket å løse regnbuens mysterier. Hun har alltid likt å skrive og tegne.
- Jeg fikk Trym Bjørsvik til å skape karakteren Lille Pernille både som skygge og barn i fullt dagslys. Ellers har jeg laget alle illustrasjonene mine selv i datasystemet Illustrator. Jeg kunne ingenting av det fra før av, men det var moro, forklarer Hagen.

Den tekstlige utfordringen ligger i å pønske ut hvordan jakten på regnbuens gull skal foregå. Hvor går grensen mellom fiksjon og virkelighet? Hvorfor ikke trø på regnbuens farger som om det var trappetrinn ute i det blå? Eller kanskje snuble og skli? Hvor hen da? Den som leser eller lytter får svar.
- Jeg er fokusert på å holde spenningen oppe blant målgruppen min på barn mellom ett og ti år mens Lille Pernille stadig nærmer seg løsningen på gåten. Illusjonene må ikke briste underveis, sier Hagen.

Hun har nye tankeprosjekter på gang med Lille Pernille på nye eventyr. Men hvor ferden i fantasiens verden da skal gå, forblir en forfatterhemmelighet inntil hun ser hvor godt debutboken slår an. Hadde hun bare startet forfatterkarrieren tidligere!
- Jeg skulle ha fått det nødvendige puffet til å begynne å skrive for tjue siden. Jeg kan takke mannen min for at jeg nå turde ta spranget, fastslår hun.

Penn og notisblokk er for lengst byttet ut med iPad. Hun tar den fram straks hun har en stund, ikke minst på alle fergetransportene over Trondheimsfjorden fra hjemstedet Vanvikan på Fosen i Nord Trøndelag. Men hun viser også et betydelig engasjement for voksensaker: Som folkevalgt i Leksvik kommune sitter hun som fast medlem i Kommunestyret og som leder av kontrollutvalget og har tidligere vært politisk rådgiver ved Regionskontoret for Sør- og Nord-Trøndelag.

Christian W. Holst

Stikkord i denne artikkelen
Mirjam Hagen,

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...