Sprø innfall på slakk line

05.06.2013
Sprø innfall på slakk line
Sølvi Murvold Elstad

Hva skal vi finne på til bursdagsselskapet? Hva med å sette opp en stilig sirkusforestilling med de husartister som vi har for hånden? Omtrent i slike baner tenkte Sølvi Murvold Elstad (f. 1968) da hun begynte å arbeide med teksten til barneboken ”Fanny og Sirkus Zarka”.

- Det vil være morsomt om noen foreldre faktisk tar boken på ordet og lager et sirkus for bursdagsbarna sine. Det er fullt ut gjennomførbart, forsikrer Murvold Elstad.

Hun har lest sirkusfortellingen for den eldste datteren på nå snart ni år og fått nok godord til å satse videre for å få den utgitt. Sirkusartisteriet overlater hun imidlertid til leserne. Det blir noen skrubbsår på pappa Frederico, sirkusdirektør og tryllekunstner, og mamma Fie, linedanser og slangemenneske. Den noe udresserte familiehunden Freddy tar livet med ro og preges så absolutt ikke av prestasjonsangst i sine opptredener.

- Fanny er ei stille og rolig jente som er litt engstelig på foreldrenes vegne for hva de kan finne på av sprell for å feire sjuårsdagen hennes. Hun er litt spent og nervøs for hvordan den selvsikre klassevenninnen Potte Charlotte vil reagere, forklarer Murvold Elstad.

Da teksten var klar, fikk hun niesen Kristin Solem (f. 1984) med på laget som illustratør. Solem er aktivitør og har også utdanning fra Einar Granum Kunstfagskole i Oslo som ballast.
- Vi kjenner hverandre godt og tenker ganske likt. Hun tegnet et par forslag og kom fort på sporet etter en Fanny som lignet den Fanny jeg hadde sett for meg. Også forevigelsen av de forvirrede ansiktsuttrykkene til Fannys supre foreldre synes jeg er kostelige, sier Murvold Elstad fornøyd.

Sølvi Murvold Elstad trenger ro rundt seg for å kunne skrive. Med en bakgrunn som typograf og erfaring fra blant annet LO Media, reklamebyrå og avis, og deretter eget lokalt reklamebyrå, som hun driver fra A til Å, har hun selv designet sirkusboken. Hun har flere nye prosjekter på gang:

- Jeg ser for meg en oppfølger som foreløpig har fått tittelen ”Fanny og det store familieselskapet”. Jeg har nok inspirasjon å hente fra min egen familie med mange sammenkomster og mye latter, sier hun.

Hun har bestandig lest et vell av variert barnelitteratur for de to døtrene sine. Av forfattere hun stortrives med, nevner hun Astrid Lindgren med blant annet ”Lotta fra Bråkmakergata” og «Barna i Bakkebygrenda», Tor Åge Bringsværd med bøkene om Karsten og Petra og Sven Nordqvist sine bøker om Gubben og Katten. Men akkurat nå er hun særdeles spent på hvordan mottakelsen av ”Fanny og Sirkus Zarka” vil bli.

Christian W. Holst

Stikkord i denne artikkelen
Sølvi Murvold Elstad, Kristin Solem,

Nyheter

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

Anmeldelser

Gråt Treblinka

Gråt Treblinka

Av og til blir en bok meg for meget. Innholdet ...

Mer og mye å lære om imperialismen

Mer og mye å lære om imperialismen

Som et spennende alternativ til våren ...

India - “a never ending story”

India - “a never ending story”

Hva skal vi si om det veldige landet India? ...

Oppbruddsteologi og sosialetisk vekkelse ble viktige elementer for resten av livet

Oppbruddsteologi og sosialetisk vekkelse ...

Den sosialetiske vekkelsen i Norge kaster ...

Sjelden innsikt i gasskamrenes virkelighet og brutalitet

Sjelden innsikt i gasskamrenes virkelighet ...

Det kan hende at Filip Müllers bok «Sonderbehandlung» ...