Skarpt og innsiktsfullt om Xi Jinping og det nye Kina

08.09.2018
Skarpt og innsiktsfullt om Xi Jinping og det nye Kina
I Xi Jinping og det nye Kina veileder Kerry Brown leseren gjennom Xis tankegods og langsiktige planer, blant annet hans plan om å befeste Kinas rolle som verdens mektigste land.

Kina er etter manges mening den mektigste nasjonen på kloden. Landets kjøpekraft og investeringer er avgjørende for verdensøkonomien, dets militære styrker vokser raskere enn noe annet lands, og president Xi Jinping synes fast bestemt på å sette tonen for internasjonal sameksistens.

I 2017 ble Xi Jinpings tanker skrevet inn i Kinas konstitusjon, en ære bare formann Mao har vært forunt tidligere. Han er blitt kalt mange ting – folkets far, diktator, innovatør, geni, teknokrat – men hvem er han egentlig? Hva er hans syn på verden og på Kinas plass i den? Kina-eksperten Kerry Brown har skrevet en bok for alle som vil vite mer om mannen og landet som i praksis vil sette den globale dagsorden i mange år fremover.

I Xi Jinping og det nye Kina veileder Kerry Brown leseren gjennom Xis tankegods og langsiktige planer, blant annet hans plan om å befeste Kinas rolle som verdens mektigste land og å utrydde fattigdommen blant innbyggerne ved å innlemme alle i en kjøpekraftig middelklasse. Forfatteren byr også på et skarpsindig innblikk i Xis bakgrunn og verdisett, hans syn på kommunistpartiets rolle og hvor langt han er villig til å gå for å forsvare den.

Boken utgis på et tidspunkt da Kina nettopp har vært gjennom en stor konstitusjonell endring som gir Xi Jinping anledning til å forbli landets ubestridte leder på ubestemt tid.

KERRY BROWN er professor i Kina-studier og direktør for Lau Kina-instituttet ved King’s College London. Han har 30 års erfaring fra Kina, hvor han har jobbet med utdannelse, næringsliv og offentlige myndigheter, blant annet som førstesekretær ved den britiske ambassaden i Beijing. Brown er bidragsyter til bl.a. Times Literary Supplement, Observer og Foreign Affairs, snakker flytende mandarin og har skrevet en rekke bøker om moderne kinesisk politikk, historie og språk.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
xi jinping, kerry brown, kina,

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Platon-Sokrates forsvarstale

Platon-Sokrates forsvarstale

I juni sendte Cappelen Akademisk Forlag ut ...

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...