Blant hundepoter og hundesnuter

17.02.2021
Blant hundepoter og hundesnuter
Maren og Jørgen Teien Rørvik
Best sammen

Det er sagt at «mannens beste venn er hunden». Den som noen gang i livet har hatt den lykke å ha en hund eller to kan underskrive dette med både rødt og blått blekk. Hemmeligheten ligger kanskje i å ha menneskelige anlegg for det og at hunden og mannen skal passe sammen. Kanskje det er noe så enkelt – og vanskelig - som kjemi? Det er nemlig noen mennesker som ikke kan noe med hunder i det hele tatt. Slik er rett og slett livet.

Bak et godt forhold til en hund ligger det tillit og trening. «Å trene hund skal være enkelt og moro for både hund og eier.», – sier to av Norges mest populære hundetrenere, Maren og Jørgen Teien Rørvik. Nå er de på markedet med en bok med den megetsigende tittelen «Best sammen» hvor de gir til beste sine beste treningstips.

Det er spennende lesestoff å følge Rørvik-paret og hundene deres – og veien gjennom slit og strev til gode og ikke minst trygge hunder. Det krever en eneste ting å få det til når man først bestemmer seg for det: Tid. Har man ikke tid og vilje til å få det til, kan man likeså godt gi opp.

En hund krever tid og omsorg, klapp, mat og kjærlighet – og på alle måter godt stell. Og ikke minst en veterinærsjekk i ny og ne. Minst en gang i året og ellers ved behov. Å ha hund uten å ville ha det, er en form for dyremishandling. Her bør mange tenke seg godt om.

Vi har ofte sett ute i naturen og på film at hund og eier elsker hverandre. Samspillet mellom menneske og dyr er et spennende skue som dypest sett forteller noe om kjærlighet. Uten den langt «fremme i skosålene» er man nesten fortapt når det gjelder det å ha hund.

«Man blir jo glad i disse små», var det en hundeeier som sa til meg.   – Ja, visst tenkte jeg – man blir like glad i en hund – eller forsåvidt et hvilket som helst annet dyr man har daglig omgang med – som et menneske.

 De som velger å skaffe seg en hund påtar seg samtidig et stort ansvar, men også en stor glede. Til hjelp i arbeidet med å mestre hunden kommer boken «Best sammen». Den forteller om øyeblikk og situasjoner som skapte, den gir tips og råd – og den er fremfor alt engasjerende og menneskelig. Og her er det hjelp å få for den som trenger det sammen med «mannens beste venn».

Å ha og eie et dyr skal være en glede. Sammen med en trygg og god hund lever både hunden og eieren best.

Maren og Jørgen  Rørvik deler i denne boken sine erfaringer og beste treningstips. De forteller også om morsomme og nyttige øvelser man kan gjøre for at hunden skal knytte bånd til eieren, slik at hund og eier sammen blir et godt team. Det fortelles også om hvorfor hunden reagerer som den gjør, og det er innspill til hvordan eieren selv kan endre uønsket adferd hos hunden sin. Her er det mye å lære.

«Best sammen» – bjeff, bjeff!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Anmeldelser

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer – selvmordets gåte savner fremdeles en løsning

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer ...

Noen mennesker velger å ta sitt eget ...

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise til Latin-Amerika

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise ...

I min ungdom hadde vi en diakon i ytterkanten ...

Med utsikt til Det osmanske riket

Med utsikt til Det osmanske riket

En høstdag for noen år siden kom ...

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Det er nesten ukjent at Sandefjord er den ...

Mye god kjærlighet i maten

Mye god kjærlighet i maten

Dette med maten er en ting man egentlig ikke ...