Elegant og varm opplevelsesbok i tekst og akvarell om Bærum

25.10.2010
Elegant og varm opplevelsesbok i tekst og akvarell om Bærum
BÆRUM

ANMELDELSE: Denne høsten har de to parhestene Grace Brynn og Tor Wilthill lagt på bordet en elegant opplevelsesbok om Bærum straks sydvest for Oslo. Boken heter rett og slett «Bærum . Vandringer i tekst og akvarell».

Boken – som er i tilnærmet A 4-format liggende – inneholder rett og slett akvareller fra sentrale, kjente og kjære steder i Bærum som ledsages av en opplysende og litt utfyllende tekst om hvert enkelt sted som er tegnet.

Teksten bærer preg av gode undersøkelser og historisk korrekthet, mens tegningene er utført i en stødig strek med vakre farger.

Grace Brynn som er ansvarlig for teksten, er til daglig journalist i lokalaviskartellet i Oslo, mens Tor Wilthill er en «oldtimer» når det gjelder akvareller og farger. I sine unge år studerte han akvarellteknikk og kunsthistorie i England, og dette er foreløpig den siste i en rekke med analoge bøker. Men ikke bare det, Wilthill har tegnet det som tegnes kan – så å si – og har en sjelden glede av å feste streken til akvarellpapiret. Hele boken bærer preg av livsglede!

Nå skulle man tro at en lokalhistorisk bok om et så relativt lite område som Bærum kun har interesse innenfor den snevre krets av de som bor i området, men nei. Grace Brynn har maktet å skrive så interessant og levende at den som har interesse for landet vårt vil ha glede av å lese denne boken.

Vi vil tro den er en utmerket presang – til beboere og utflyttede bæringer, til slekt og venner og ikke minst som en gavebok som bringer glede og opplysning inn i de tusen hjem.

Allkopi – som har gitt ut boken – kommer dessuten med en ekstraservice: den som vil kan bestille de ulike akvarellene via Internett og få det hjem på den måten man vil, i trykk, på lerret eller hvordan man nå enn vil ha det. En av Tor Wilthills tegninger på lerret med en god ramme vil være en pryd for ethvert hjem. Hans strek holder i massevis og er god som gull. På nettstedet www.iDekor.no finner du alt, og alle tegningene er gjengitt til glede, sjarm og beundring.

Årets bok fra Brynn og Wilthill er et funn for den som vil vite mer og som vil ha noe vakkert å se på og ikke minst glede seg over, og som vil vite mer om hus, steder og bygninger som passeres uten at man kanskje vet hva som ligger bak. Hva er f.eks. Det bakenforliggende til Grini som av tyskerne ble brukt som fengsel for norske patrioter? Hva med Øverland Gård og hva med Høvik kirke. Slå opp i Bærumsboken og les! Her er ofte vanskelig tilgjengelig informasjon gjort tilgjengelig på en enkel og grei måte.

Jeg gir denne boken terningkast seks i pur begeistring!

BOKFAKTA:
Grace Brynn og Tor Wilthill
BÆRUM
Vandringer i tekst og akvarell
Allkopi Forlag 2010 – 139 sider
Kr. 349,-

Jørn-Kr. Jørgensen

Redaktør -

Nyheter

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

Anmeldelser

Gråt Treblinka

Gråt Treblinka

Av og til blir en bok meg for meget. Innholdet ...

Mer og mye å lære om imperialismen

Mer og mye å lære om imperialismen

Som et spennende alternativ til våren ...

India - “a never ending story”

India - “a never ending story”

Hva skal vi si om det veldige landet India? ...

Oppbruddsteologi og sosialetisk vekkelse ble viktige elementer for resten av livet

Oppbruddsteologi og sosialetisk vekkelse ...

Den sosialetiske vekkelsen i Norge kaster ...

Sjelden innsikt i gasskamrenes virkelighet og brutalitet

Sjelden innsikt i gasskamrenes virkelighet ...

Det kan hende at Filip Müllers bok «Sonderbehandlung» ...