Velkommen til mannens underliv

09.05.2017
Velkommen til mannens underliv
Ett skritt foran - Volker Wittkamp - Pax forlag 2017 - ISBN: 9788253039350

Når PAX forlag først skulle utgi en bok om mannens underliv, kunne den ikke få noe bedre navn enn «Ett skritt foran». Boken er skrevet av urolog Volker Wittkamp og oversatt fra tysk til norsk.

Denne boken handler om medisin. Av og til er medisin vanskelig å forstå fordi det krever store forkunnskaper og innsikt i bl.a. anatomiens verden. Slik er det ikke med denne boken. Den er holdt i et folkelig språk med folkelige termer og uttrykk, og gjør at så godt som hvem som helst kan forstå hva det handler om.

Rent skjematisk og pragmatisk, tar boken for seg følgende hovedtemaer: penisen, testiklene, sædceller og hormoner, blæren, nyrene og prostata.

Mye av dette er innenfor bluferdighetssonen for de aller fleste mennesker, heldigvis, men ikke desto mindre er det viktig at i hvert fall vi menn snakker om dette – og får på bordet det som kanskje er vondt og vanskelig i denne forbindelse.

De aller fleste kvinner i Europa går regelmessig til gynekolog og urolog for kontroll. Det gjør ikke menn; ikke før det blir absolutt nødvendig – og mange ikke da heller. Derfor opplever vi fra tid til annen at det rapporteres om at A er død av testikkelkreft, og at B hadde prostatacancer og at livet ikke stod til å redde.

Alt dette, og mye mer, kan vi menn gjøre noe med bare vi åpner opp og snakker om det i tide. Tiden er på en måte plager i underlivets største fiende. Jo lenger tid det går før virkeligheten kommer fram, jo mindre er sjansen for å bli frisk. Det er dessverre en uskreven lov.

Denne boken griper fatt i de enkelte problemstillinger. Forklarer og forteller – ofte på en humoristisk måte – og gjør vanskelig og komplisert stoff mindre ufarlig for den enkelte. Da blir det også lettere å forholde seg til det dette dreier seg om, og å ta den telefonen som skal til for å få hjelp.

Blant menn er f.eks. prostatabesvær – som i mange tilfeller fører til hyppige toalettbesøk (tissing), et stort problem. Men det finnes hjelpemidler både i form av piller og andre hjelpemidler, og ikke minst utsikter til operasjon som kanskje kan avhjelpe problemene for alltid.

Boken «Et skritt foran» er i høyeste grad en selvhjelpsbok som de aller, aller feste menn vil ha både glede og nytte av å lese. Den er opplysende, direkte og konkret – og morsom.

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Anmeldelser

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer – selvmordets gåte savner fremdeles en løsning

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer ...

Noen mennesker velger å ta sitt eget ...

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise til Latin-Amerika

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise ...

I min ungdom hadde vi en diakon i ytterkanten ...

Med utsikt til Det osmanske riket

Med utsikt til Det osmanske riket

En høstdag for noen år siden kom ...

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Det er nesten ukjent at Sandefjord er den ...

Mye god kjærlighet i maten

Mye god kjærlighet i maten

Dette med maten er en ting man egentlig ikke ...