Vilje til å elske

15.05.2017
Vilje til å elske
Bjørk Matheasdatter - Å elske og bli elsket - Gyldendal 2017

Det virker som om det ligger mye god vilje i Bjørk Matheasdatters bok «Å elske og bli elsket» som nå foreligger på Gyldendal Norsk Forlag AS. Boken er nydelig utstyrt med spennende illustrasjoner og sider i flere farger – Til og med rosa!

Nå er det innledningsvis det å si at kjærligheten som nok kan virke rosa den første tiden, fort blekner og blir til helt andre farger i regnbuen. Dvs. kjærligheten behøver ikke – og langt fra nødvendigvis – slukne, men den går over i en annen fase, et annet stadium, som ikke er rosa, i hvert fall ikke 24 timer i døgnet. Men herlig er det, og godt. Og det smarteste et menneske kan gjøre når det står i et kjærlighetsforhold, er å nyte det med hele seg og alle sanser. Det er helt gratis, men likevel forferdelig kostbart.

«Å elske og bli elsket» er rett og slett en manual, en håndbok, i om hvordan man elsker den annen. Det er en ærlig sak, og kjærligheten krever ikke noen forklaring. Den ER. Og det som ER, er det ikke nødvendig å stille spørsmål ved.

Det kan hende man skal benytte denne boken sammen med sin kjære, og se hva man kan få ut av den sammen. Det største «problemet» i kjærlighetsrelasjonen, er kanskje den forventningen hun og han har til hverandre, særlig i kommunikasjonsprosessen.

I et tidlig kjærlighetsstadium – Når forelskelsen er på topp, er ikke kommunikasjon «nødvendig». Da forstod de to hverandre intuitivt; i hvert fall velger mange å se på det slik – Og det er sikkert riktig. Men hverdagen kommer til oss alle, og det er, dessverre, flest hverdager i livet, derfor gjelder det å ta kommunikasjonen på alvor.

Det kan hende det lønner seg å bli enige om spilleregler – Kanskje særlig i forhold til krangling og penger, barneoppdragelse og spesielt om hvilke forventninger man har til den annen. Sagt i klartekst: Klargjør hva du forventer deg av din elskede, og vær åpen om hvordan du står. Da blir ikke fallet så dypt og stort – Og så «magaplask» om det går skeis en dag eller to, eller tre.. Det skal noe til å skuffe et menneske man lever tett innom så godt som 24 timer i døgnet.

Kjærligheten er gratis. Vi får den fordi vi er den vi er, og fordi vi fortjener den fra akkurat det spesielle mennesket som gir oss den. Da handler det om å sette pris på hva vi får – Og forvalte det som den dyreste skatt. Kjærligheten tårer alt, har vi lest. Det er nok riktig et langt stykke på vei. Det den IKKE tåler, er å bli oversett. Det er utfordringen mange står midt oppe i når hverdagen melder seg.

Da kan det være nyttig å både lese og bla i «Å elske og bli elsket». Boken gir råd underveis. Lykke til!

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...