Vilje til å elske

15.05.2017
Vilje til å elske
Bjørk Matheasdatter - Å elske og bli elsket - Gyldendal 2017

Det virker som om det ligger mye god vilje i Bjørk Matheasdatters bok «Å elske og bli elsket» som nå foreligger på Gyldendal Norsk Forlag AS. Boken er nydelig utstyrt med spennende illustrasjoner og sider i flere farger – Til og med rosa!

Nå er det innledningsvis det å si at kjærligheten som nok kan virke rosa den første tiden, fort blekner og blir til helt andre farger i regnbuen. Dvs. kjærligheten behøver ikke – og langt fra nødvendigvis – slukne, men den går over i en annen fase, et annet stadium, som ikke er rosa, i hvert fall ikke 24 timer i døgnet. Men herlig er det, og godt. Og det smarteste et menneske kan gjøre når det står i et kjærlighetsforhold, er å nyte det med hele seg og alle sanser. Det er helt gratis, men likevel forferdelig kostbart.

«Å elske og bli elsket» er rett og slett en manual, en håndbok, i om hvordan man elsker den annen. Det er en ærlig sak, og kjærligheten krever ikke noen forklaring. Den ER. Og det som ER, er det ikke nødvendig å stille spørsmål ved.

Det kan hende man skal benytte denne boken sammen med sin kjære, og se hva man kan få ut av den sammen. Det største «problemet» i kjærlighetsrelasjonen, er kanskje den forventningen hun og han har til hverandre, særlig i kommunikasjonsprosessen.

I et tidlig kjærlighetsstadium – Når forelskelsen er på topp, er ikke kommunikasjon «nødvendig». Da forstod de to hverandre intuitivt; i hvert fall velger mange å se på det slik – Og det er sikkert riktig. Men hverdagen kommer til oss alle, og det er, dessverre, flest hverdager i livet, derfor gjelder det å ta kommunikasjonen på alvor.

Det kan hende det lønner seg å bli enige om spilleregler – Kanskje særlig i forhold til krangling og penger, barneoppdragelse og spesielt om hvilke forventninger man har til den annen. Sagt i klartekst: Klargjør hva du forventer deg av din elskede, og vær åpen om hvordan du står. Da blir ikke fallet så dypt og stort – Og så «magaplask» om det går skeis en dag eller to, eller tre.. Det skal noe til å skuffe et menneske man lever tett innom så godt som 24 timer i døgnet.

Kjærligheten er gratis. Vi får den fordi vi er den vi er, og fordi vi fortjener den fra akkurat det spesielle mennesket som gir oss den. Da handler det om å sette pris på hva vi får – Og forvalte det som den dyreste skatt. Kjærligheten tårer alt, har vi lest. Det er nok riktig et langt stykke på vei. Det den IKKE tåler, er å bli oversett. Det er utfordringen mange står midt oppe i når hverdagen melder seg.

Da kan det være nyttig å både lese og bla i «Å elske og bli elsket». Boken gir råd underveis. Lykke til!

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Anmeldelser

Et julehefte for både deg og meg

Et julehefte for både deg og meg

Juleheftenes tid er heldigvis ikke forbi. ...

Kunnskaper er viktig –  kjenner du din prostata?

Kunnskaper er viktig – kjenner du din p...

For menn er det bare en ting som gjelder ...

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i over 100 år for et tryggere samfunn

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i ...

Det er ingen tvil om at boken «Kunnskap for ...

Dannelsesagenter skaper mennesker

Dannelsesagenter skaper mennesker

Det er nesten så jeg blir sittende musestille ...

På innsiden av kofferten

På innsiden av kofferten

Jeg kjenner ikke Morten Wetland som på ...