Øser av sin livserfaring

25.11.2007

LESERANMELDELSE: Med diktsamlingen puls gjør Roger Alex Hansen en inntreden i poesiens verden som vil glede og overraske mange.

 diktsamlingen puls øser forfatteren av sin livserfaring - som er spesiell for en lyriker - og tar leseren inn i selve kjernen av livet. Det er lenge siden jeg har lest en diktsamling som så intenst har fanget min leselyst. Dette er poesi jegi har savnet. Jeg opplever boken som ærlig og ekte. Det er lett å assosiere seg med bildene som tegnes. De gode og tildels svært overraskende sluttene bidrar til og løfte diktene.

Hovedinntrykket er en velskrevet, spennende og poetisk leseverdig bok. Hansen kjenner de poetiske og lyriske virkemidlene og er tro mot dem. Innledningsdiktet De nye bølgene står for meg som et monumentalt, og på høy tid kulturelt, innlegg i debatten om global opp-varming. På en ufarlig måte tar han oss med på sin tilsynelatende hjelpeløse reise og engasjement fordi "Han står barbent på denne ene jorden som er, og trår hud mot grønt gress..." og "det er midnatt og han tenker på global oppvarming". Det er ikke er for sent, men det haster.

puls spenner over alle sanseinntrykk, her er både alvor, humor og ironi i en pulserende blanding. Det er ingen tvil om at kvinnen har en sentral plass i dikterens poetiske sfære. Og i den ekstensielle. Her er etter min mening lite å trekke for. Noen små trykkfeil, som nok korrekturleseren må ta skylden for. Og at forfatteren kunne hatt en noe annen
"organisering" av diktene. Og et par av diktene kunne med fordel vært løftet og mer spenstig. Jeg fant også et par dikt der det kunne vært strammet ytterligere inn på
ordbruken. Alt i alt finner jeg lite å pirke på etter flere grundige lesninger. Boken anbefales på det beste til alle poesiinteresserte.

Forfatter Roger Alex Hansen er født i 1939 i Honningsvåg, men har bodd Tromsø og i Lyngen siden 1970. Han har fagutdannelse som elmontør og ingeniør med tilleggsutdannelse i økonomi, markedsføring, strategi og ledelse fra Universitetet i Tromsø. Han har vært grunder og bedriftsleder og leder av NHO-Troms. Han har og vært lærer og freelansejournalist. Han har skrevet dikt både i aviser, på diktkammeret og nettpoeten.

BOKFAKTA
Tittel: Puls
Forfatter: Roger Alex Hansen
ISBN: 978-82-92742-08-2
Forlag: Arktisk forlag
Antall sider: 69
Utgitt: 2007

Anmeldt av vår leser Kim A. Schønhaug i Tromsø.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Puls,

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Platon-Sokrates forsvarstale

Platon-Sokrates forsvarstale

I juni sendte Cappelen Akademisk Forlag ut ...

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...