Hva skjuler seg bak ordene?

20.02.2017
Hva skjuler seg bak ordene?
Per-Arne Reinstad

Forlaget Publica Bok er ute med en diktsamling, «Det usagte, bak ordene». Hvem og hva skjuler seg bak ordene? Jeg lar forfatteren Per-Arne Reinstad fortelle.

Jeg født og oppvokst i Godfjord, Sortland kommune i Nordland. Fra tidlig ungdom har jeg skrevet, og har hatt dikt publisert i aviser, tidsskrifter og magasiner opp gjennom årene. Det meste av mitt yrkesliv med utdanning som sykepleier og medic i Nordsjøen har jeg bodd i Oslo. Nå, som pensjonist tilbake i Vesterålen, konsentrerer jeg meg om skrivingen og et lite katteoppdrett for rasene Perser og Exotic.

Inspirasjonen

Min bok består av 40 sjølstendige tekster. De fleste korte og talende, hvor ord blir billedliggjort i lyriske sammenhenger, der de fleste tilhører den dramaturgiske sfæren.

Etter å ha skrevet tekster i mange år, delte jeg disse med noen av mine venner. De oppfordret meg meget sterkt til å gjøre mer ut av dette.

Likeså var responsen positiv fra lesere som hadde sett noen av mine dikt i aviser – landet rundt. Etter dette meldte behovet seg for å dele mine ord med et større publikum, og tanken rundt ei bok var født.

I mitt lange yrkesliv møtte jeg både klienter og kolleger som tilførte meg mye kunnskap om bl.a. mennesket og menneskesinnet, livshistorier og holdninger.

Det i seg selv ble en kilde til inspirasjon og interesse, likeså refleksjoner rundt historier, natur og dyr. Ja, alt som rører seg rundt oss mennesker.

Det som ligger bak

Bokas tittel – Det usagte, bak ordene – håper jeg vekker interesse og pirrer nysgjerrigheten, bl.a. på hva som skjuler seg bak de allerede nedskrevne ord …

Jeg har i boken min, bevisst gått bakom ord, handlinger og hendelser, og har prøvd å få fram det som ligger bak, ved hjelp av egen erfaring, intuisjon og refleksjon.

Det har vært en lang prosess, samtidig som enkelte tekster kom raskt ned på papiret. Jeg tror underbevisstheten vår jobber hele tiden, også når vi sover, og plutselig gjør vår bevissthet det hele klart og tydelig for oss …

Ut i fra reaksjonene jeg har hatt på mine tidligere dikt og tekster, håper og tror jeg at dette vil nå et større publikum, der mange flere mennesker vil finne samklang, assosiasjon og glede over de ulike tekstene mine. 

Svein Kåre Gunnarson

Stikkord i denne artikkelen
dikt, poesi, dramaturgisk,

Nyheter

Posthumt fra Jan Roar Leikvoll

Posthumt fra Jan Roar Leikvoll

Jan Roar Leikvoll (1974-2014) debuterte ...

Vigdis Hjorth nominert til National Book ...

Sent tirsdag kveld ble det klart at Vigdis ...

Mer blod i landsbyen

Mer blod i landsbyen

Det er duket for mye krim og mystikk når ...

En rubel til overs …

En rubel til overs …

Kunne det være slik at jeg etter siste ...

Man blir trolig aldri utlært i farskap!

Man blir trolig aldri utlært i farskap!

Dette er en dikthåndbok for ferske fedre, ...

Anmeldelser

Mesterlig om kristen sang og musikk

Mesterlig om kristen sang og musikk

Ikke siden Lunde Forlag As ga ut sitt sang- ...

Innsiktsfull bok om et skjult handikap

Innsiktsfull bok om et skjult handikap

«Det var gjennom fellesskap med andre mennesker ...

Kulturperle om Grønland kirke i Oslo

Kulturperle om Grønland kirke i Oslo

Er en bok om et kirkejubileum dømt til ...

De små barnas professor

De små barnas professor

Ola Didrik Saugstad heter mannen som i så ...

Interessant om spionasje og etterretning

Interessant om spionasje og etterretning

Jo da, det er interessant å lese Trine ...