Å fange øyeblikket

08.03.2023
Å fange øyeblikket
Lyrikkforlaget
May Hege Kaspersen

May Hege Kaspersen vandrer mye. Det har resultert i diktsamlingen Dykkekunster, hvor hun forsøker å fange øyeblikket før det forsvinner for godt.

– Jeg vokste opp på Helgelandskysten og har et nært forhold til naturen, havet og fjellene, forteller May Hege Kaspersen.

– Jeg er glad i å gå, og finner ofte inspirasjon til skrivingen når bena beveger seg og tankene vandrer. Vandring er også en fin form for problemløsning. Hos meg vekker det kreativiteten, og jeg blir løsningsfokusert. Selv om vi alle møter ulike utfordringer og motstand i livet, så er vi alltid på søken etter innsikt og et meningsfullt liv, mener hun.

 

May Hege Kaspersen har alltid skrevet dikt.

– For meg har det vært en form for terapeutisk skriving der jeg har fått gitt uttrykk for opplevelser og følelser jeg bærer på. Diktskriving har vært min form for dagbok. I vinter bestemte jeg meg for å ta en gjennomgang av diktene, samlet sammen noen av dem, og sendte til Lyrikkforlaget, forteller Kaspersen.
Resultatet ble boken Dykkekunster. Tema i boken er å fange øyeblikket, akkurat idet en opplevelse kjennes så intens at det er vanskelig å finne ord.

– Vi har alle kjent på følelsen av sorg, angst, forelskelse og håp. Noen ganger er følelsene så sterke at vi kan kjenne oss overveldet. Det er universelle erfaringer som jeg forsøker å finne et språk for, uten å trå over i det banale. Målet er at leseren skal komme i kontakt med sine følelser og oppleve en form for gjenkjennelse. Gjennom hele livet bærer vi med oss vårt eget narrativ eller vår personlige historie. Det er med på å forme hvordan vi forstår oss selv og hvordan vi tolker verden. Kanskje kan diktene være en følgesvenn gjennom leserens refleksjoner over sin historie? undres forfatteren.

 

Diktene i Dykkekunster er en blanding av fiksjon og virkelighet. Hele følelsesspekteret er selvopplevd.

– Bildene henter jeg i stor grad fra naturen rundt. Jeg forsøker å bruke de ulike elementene i landskapet til å speile det som skjer på innsiden og mellom mennesker i de nære relasjonene. Vi er også en del av naturen, påpeker Kaspersen.

Hun mener boka fanger noe av intensiteten i øyeblikket, her og nå, og at dette gjør den unik.

– Jeg skriver hele tiden og leker med tanken på å gi ut flere diktsamlinger. Det siste året har jeg skrevet en del noveller, og hvem vet ... Kanskje kommer det også en novellesamling etter hvert, smiler May Hege Kaspersen.

 

Mai Britt Hareide

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...