En dragerytter tar farvel

05.05.2023
En dragerytter tar farvel
Lyrikkforlaget
Kent Wold Christensen

Den siste dragerytter er siste bok i trilogien om de svarte skipene.

Vi følger Husam, Berta og Lum i deres videre kamp for å redde Riket, som slites i stykker av borgerkrig og er truet av ytre krefter.

– Ved første øyekast kan det virke som en kamp mellom det gode og det onde, men etter hvert som man leser vil man se at ting ikke er så svart/hvitt som man kanskje først trodde, forteller Kent Wold Christensen om de tre bøkene i trilogien. Han understreker at det ikke er nødvendig å ha lest fantasy før for å ha glede av bøkene hans.

– Personene lever riktignok i en fantasy-verden, men de kryper inn under huden på deg med sine tanker, bekymringer, sorger og gleder. Det er lett å bli glad i (eller hate) dem, forteller forfatteren videre, og sier han har opplevd karakterene som levende, gjenkjennelige personligheter, som trer ut av teksten og drar leseren med seg inn i sin verden.

 – Den siste dragerytter er siste bok i triologien, så historien slutter her. Det føles godt å ha fullført alle tre bøkene, men det er også med et visst vemod jeg innser at jeg må ta farvel med alle karakterene og legge arbeidet bak meg, selv om det også har vært slitsomt underveis, sier Christensen med ettertrykk.

 

Kent Wold Christensen har alltid hatt en forkjærlighet for ordene.

– For meg har alltid det skrevne hatt stor verdi. Eller, kanskje ikke ordene i seg selv, men i hva de har vekket i meg. Fra jeg var barn, har jeg likt å lese, leve meg inn i karakterene og livene deres, leve meg inn som en del av det hele. Det er kanskje derfor skrivingen kom til meg etter hvert. Det gjør at jeg kan komme enda nærmere historien, være den som skaper, den som vekker karakterene til live, gir dem en sjel og vever mønsteret i veven som blir livene deres. Det er tungt arbeid, men gir også mye glede og mening.

Vi lurer på om det ligger noe dypere budskap under «veven» i trilogien?

– Jeg har ikke noe budskap jeg vil formidle, utover det å underholde og bevege. Det får bli opp til leseren å finne et budskap, eller la være, det er også greit.

 

Christensen mener likevel at historien, og kanskje særlig personene i den, har mulighet for å dra leseren med seg til nye opplevelser.

– Jeg mener selv at noe av det som gjør bøkene bra, er blandingen mellom en spennende historie og gode dialoger, men der den virkelig viser styrke er i karakterene og framstillingen av disse.

Vi spør Christensen hvem han har skrevet bøkene for?

– De er i hovedsak rettet mot et voksent publikum, men vil nok også kunne appellere til ungdom. Som sagt er det ingen forutsetning å være kjent med fantasy-sjangeren, historien holder seg innenfor en historisk setting som slett ikke er så fremmed fra vår egen verden. Karakterene og historien som utspiller seg, fødtes ikke ut av et gitt publikum, men ut fra mitt indre liv – som er ganske fantasifullt. Persongalleriet og handlingen gjennom tre bøker vokste fram gjennom en gradvis prosess. Noen notater her, litt tankespinn og drømmerier der, en grovskisse til et kart, en gudedronning med sine Opphøyde, en verden som tok form, hovedpersoner som materialiserte seg, og så – uten at jeg var klar over det – var en historie klar til å formuleres i ord.

 

Første bok ble utgitt i 2019, mens nummer 2, De falnes dans, kom i 2020. Arbeidet med bøkene startet imidlertid flere år tidligere, og allerede før første bok kom ut hadde Christensen skrevet utkastet til alle tre.

Du er ikke den som gjør mest ut av deg i offentligheten, har vi sett. Kan du fortelle litt mer om deg selv, foruten at du skriver bøker?

– Når jeg ikke sitter med nesa i en bok eller foran en skjerm, liker jeg å bevege meg, enten det er på trening eller på tur med sekk og telt. Det renser kropp og sinn. For noen år siden begynte jeg også å spille fiolin. Har lenge hatt lyst til å kunne spille et instrument, kjenne på hvordan det er å skape musikk av strenger og hult treverk. Skal ikke påstå at jeg er spesielt flink, men det er en fin hobby. Det er likevel ikke til å komme fra at jeg stortrives med skrivingen, selv om det kan være skikkelig hardt arbeid til tider, smiler forfatteren.

– Nå har jeg fullført en triologi jeg er stolt av, og håper mange lesere vil la seg bevege av den. Så har jeg har allerede skrevet manus til en ny roman. Denne gangen ble det ikke fantasy, men en historie fra vår tid, som i hovedsak utspiller seg i Drammen og Oslo, og hvor vi følger fire plagede hovedpersoner som vikles inn i hverandres liv, avslutter Kent Wold Christensen. 

 

Søkeord:

Fantasy

Norsk fantasy

Publica

Trilogi

Dragerytter

Heltemot

Underholdning

Mai Britt Hareide

Nyheter

- En stor seier for meg

- En stor seier for meg

Lørdag 2. november var det lansering ...

Litterær uenighet skaper spenning på bokmessen i Frankfurt

Litterær uenighet skaper spenning på bokmessen ...

Den internasjonale bokmessen i Frankfurt ...

– For mye informasjon, men lite kunnskap og enda mindre visdom

– For mye informasjon, men lite kunnskap ...

Elif Shafak er Tyrkias mes leste kvinnelige ...

Frederik Svindland tildeles Bjørg Vik-prisen 2024

Frederik Svindland tildeles Bjørg Vik-prisen ...

«Svindland har skrevet noen jævlig gode ...

Putins pengemaskin: Hvordan Vestens banker finansierte krigen i Ukraina

Putins pengemaskin: Hvordan Vestens banker ...

I en tankevekkende samtale mellom journalistene ...

Anmeldelser

Narsissistens hemmelighet

Narsissistens hemmelighet

Det kan hende at boken «Den Fabelaktige Narsissisten» ...

Inn i konteksten med  Gunnar Sønsteby

Inn i konteksten med Gunnar Sønsteby

Det var med ungdommelig spenning og sann ...

1936 – et merkeår i norsk historie og i verdenshistorien

1936 – et merkeår i norsk historie og i ...

1936 var året da «alt» skjedde. Det ...

Om en ualminnelig husmor i Oslo – Werna Gerhardsen

Om en ualminnelig husmor i Oslo – Werna ...

Jeg kan huske henne fra Samvirkelaget i Sofienberggata, ...

ME – hva er det?

ME – hva er det?

Å fortelle andre om sin egen sykdom ...