Vegard Fossbakken

28.06.2024
Vegard Fossbakken
Lyrikkforlaget
Vegard Fossbakken

Gjensyn med Fossbakken

Vegard Fossbakken er aktuell med sin nye dikt- og kunstbok, "Et gjensyn og en samtale". Fossbakken beskriver seg selv som en kombinasjon av matematiker, praktiker og kunstner. Med en bakgrunn som konstruksjonsingeniør, har han alltid vært opptatt av å skape noe ut fra det han har til rådighet. For ham handler det om å sette spor etter seg og uttrykke seg, også gjennom matematikken.

 

Fossbakken har alltid sett på kunst som en praktisk utøvelse, der matematikk og kunst går hånd i hånd. Han mener at man kan løse praktiske utfordringer med matematikk, og at den samme intuisjonen som ligger til grunn for kunsten, kan anvendes for å løse matematiske problemer.

Inspirasjonen til boka "Et gjensyn og en samtale" kom fra Fossbakkens fascinasjon for naturen. Han undret seg over hvordan det ville være å møte denne kraften, kanskje ikke direkte, men gjennom en følelse eller en indre dialog. Dette møtet kunne, i hans øyne, sammenlignes med klassiske beskrivelser av møter med engler.

 

Lange, interessante samtaler

Boka er rettet mot alle som kunne tenke seg å fordype seg i lengre samtaler. Fossbakken sier selv at han håper alle kan få noe ut av boka, og at målgruppen hans består av de som han kunne tenkt seg å ha lange, interessante samtaler med. Han påpeker at selv om boka er fiksjon, håper han den er realistisk nok til at han som eldre kan se tilbake på den og fortsatt kjenne seg igjen som ung.

"Et gjensyn og en samtale" skiller seg ut ved at den er en refleksjon av Fossbakkens unike perspektiv og bakgrunn. Han ønsker at andre skal vurdere hva som gjør boka spesiell, men han er ydmyk nok til å la leserne selv bestemme dette.

 

Harmonisk dialog

Når det gjelder fremtidige prosjekter, er Fossbakken åpen for muligheten, selv om han har en fulltidsjobb og familie å ta hensyn til. Etter å ha fullført sin første bok, var han usikker på om han ville skrive en ny så snart, men nå utelukker han ingenting.

Med "Et gjensyn og en samtale" inviterer Vegard Fossbakken leserne til å bli med på en reise gjennom kunst og dikt, der naturen, matematikken og kunsten møtes i en harmonisk dialog.

 

Mai Britt Hareide

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Platon-Sokrates forsvarstale

Platon-Sokrates forsvarstale

I juni sendte Cappelen Akademisk Forlag ut ...

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...