Skap drømmerommet med stjernetegnet til barnet ditt!

05.04.2013
Skap drømmerommet med stjernetegnet til barnet ditt!
Janne Hansen

Vi er mange som er blitt forbløffet over treffsikkerheten i et personlig horoskop, selv om man kan være skeptisk til det vitenskapelige grunnlaget for astrologi. Med interiørboken ”Magiske barnerom” fører forfatteren Janne Hansen stjernetegnene inn på helt nye bruksområder.

- Jeg fikk idéen til boken da jeg skulle pusse opp og opplevde hvor vanskelig det var å velge blant farger og stilretninger. Den vakre pudderblå fargen i interiørbladet ville liksom ikke helt føle seg hjemme på veggen min, og fargen jeg hadde valgt, gjorde meg verken glad eller harmonisk. Det slo meg at som kreps måtte jeg jo velge farge etter stemningen og følelsene fargen gav meg og ikke etter hvor bra den så ut i et annet hjem. Da var ikke veien lang til å tenke at andre kanskje også kunne bruke stjernetegnet sitt til å få tips til innredning. Motivasjonen til å skrive en bok om dette, steg ytterligere da et søk på nettet viste at ingen tidligere har brukt stjernetegn som interiørguide, sier Janne Hansen.

Opprinnelig ønsket hun å ta for seg innredning og fargevalg i alle hjemmets rom, men konkluderte med at det ville bli for omfattende.
- Barnerommet er et spennende rom hvor det er lov å utfolde seg helt fritt og bruke kreativiteten sin uten å ta hensyn til andre enn den som skal bo der. I tillegg til å være astrolog og fargeestetiker, kan jeg også mye om barn gjennom min utdannelse og praksis som førskolelærer, fortsetter Hansen.

Hun understreker at alle horoskoper er unike og at personligheten tar farge av både ascendenten; det vil si det stigende stjernetegnets plassering når barnet blir født, og tegnet som månen står i. Likevel vil soltegnet vise så mange grunnleggende behov hos barnet at det blir lett å innrede drømmerommet. Når barnerommet harmonerer med barnets personlighet, skapes et magisk rom hvor det er godt å være.

- Mens værbarnet har behov for et rom som innbyr til aktivitet, liker tyrbarna seg best i rolige og naturalistiske omgivelser. Tvillingbarn har behov for et barnerom som stimulerer nysgjerrigheten, mens krepsbarna vil stortrives med et nostalgisk uttrykk. Små løvebarn vil fryde seg over et barnerom som innbyr til teaterlek. Jomfrubarna har sans for detaljer i interiøret, mens det for vektbarna handler om at barnerommet skal være feminint eller maskulint. Det er noe hemmelighetsfullt over skorpionbarnet. En skjult krok eller en skuffe bare hun vet om, er noe hun vil sette pris på. For et skyttbarn, er det viktig med et stort rom, mens steinbukkbarnet vil foretrekke det veslevoksne og minimalistiske. Et vannmannbarn vil elske et barnerom befolket av vesener fra andre planeter og et fiskbarn har behov for å drømme seg bort i illusjonenes verden på rommet sitt, utdyper Hansen.

Hvert stjernetegn har fått sitt utførlige kapittel i boken med konkrete tips til farger, stoff, tapeter og interiør. Motiver og dyr som er forbundet med de ulike stjernetegnene, dukker også opp. Vet man at fugler er forbundet med tvillingens tegn, kan fugler bli et fint tema å innrede barnerommet etter. Selv om boken inneholder forslag til temaer, skal ”Magiske barnerom” være en kilde til inspirasjon og ingen oppskriftsbok fra A til Å. Det er heller ingen forutsetning å være gjør-det-selv-foreldre eller besteforeldre for å ha glede av boken. Forslag til nyttige adresser for valg av tapeter og interiørdetaljer er oppgitt, men det er ingen fordekt sponsing inne i bildet. Alt er skrevet på fritt grunnlag, og det har ikke vært noen kontakt med produsenter underveis i skrivingen. Derimot var forfatteren på let etter en illustratør da manuset nærmet seg slutten.

- Jeg ønsket et tidløst uttrykk og valgte derfor bort fotografiet til fordel for illustrasjonen. Jeg fant Henriette Nilsen med erfaring fra tre bildebøker på nettet og visste med en gang jeg så illustrasjonene hennes, at dette var utrykket jeg ville ha. Jeg sjekket selvfølgelig stjernetegnet hennes før jeg tok kontakt og fant ut at en kreps og en tyr måtte bli fruktbart. Samarbeidet gikk strålende og hun utnyttet til fulle sin skaperevne akkurat slik hun ville, sier Hansen fornøyd.

Det har vært kjempespennende og morsomt å skrive denne boken sier hun og røper at hun har flere bokideer på lur som tar utgangspunkt i astrologi.

Christian W. Holst

Stikkord i denne artikkelen
Janne Hansen,

Nyheter

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Anmeldelser

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer – selvmordets gåte savner fremdeles en løsning

Selvmordskunnskap mellom to fagbokpermer ...

Noen mennesker velger å ta sitt eget ...

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise til Latin-Amerika

Bli med Benedicte Bull på en opplevelsesreise ...

I min ungdom hadde vi en diakon i ytterkanten ...

Med utsikt til Det osmanske riket

Med utsikt til Det osmanske riket

En høstdag for noen år siden kom ...

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Trondheim – byen med de mange kunstverk

Det er nesten ukjent at Sandefjord er den ...

Mye god kjærlighet i maten

Mye god kjærlighet i maten

Dette med maten er en ting man egentlig ikke ...