Hjertets esperanto forstår alle

23.05.2016
Hjertets esperanto forstår alle
Fra et av Marys Venners barnehejm i Sri Lanka

Mange vil hjelpe – og motivene for å hjelpe er ofte svært ulike. Noen hjelper av egoistiske grunner, noen fordi sjelen deres tvinger dem til det og noen fordi de rett og slett har for mye.

Jeg har tenkt litt over dette, og kommet fram til at det er langt mellom den totalt uselviske hjelpetrangen. Et eller annet motiv finnes hvis man bare leter etter det.

 

Men hva vi kan gjøre? – Jeg tør foreslå noe så enkelt som fjernadopsjon som en klok handling. Noen er veldig imot individuelle fjernadopsjoner, men jeg støtter dette. Det skaper kontakt og mening for begge parter, og selv har jeg vært med i fjernadoptivorganisasjonen Marys Venner som arbeider i forhold til Sri Lanka, Thailand og India.

 

Gjennom Marys Venner kan man få individuelle kontrakter og virkelig kontakt med et barn på den andre siden av jordkloden. Jeg husker meget godt jeg en gang var sammen med en gruppe fjernadoptivforeldre i Sri Lanka. En gartner fra Trondheim hadde endelig funnet sin fjernadoptivdatter, og selv om han ikke kunne en stavelse av sin «datters» språk, snakket de sammen på en måte som best kan forklares som hjertets esperanto. Det var et nydelig møte.

 

Gartneren er dessverre død, men under den brennende solen i Sri Lanka går det ei jente som fikk en helt ny fremtid takket være en handelsgartner fra Trøndelag.

 

Og slik kan ring på ring dannes i det store verdensbildet og bli til mening for alle som vil hjelpe. Andre kan finne andre måter; kreativiteten bør være stor på dette området i Norge; verdens rikeste land.

 

Marys Venner har følgende hjemmesideadresse for den som vil vite mer: www.marysvenner.no. Og endelig: Jeg ville ikke ha turt å anbefale dette arbeidet hvis jeg ikke hadde vært mer enn 100 prosent sikker på at alt denne organisasjonen står for og arbeider med holder vann. Jeg har sett organisasjonens arbeid på nært hold mange, mange ganger, jeg har besøk deres barnehjem og institusjoner og jeg har sett og opplevd arbeidet på nært hold. De anbefales på det varmeste, og det er med på å gi mening til livet.

 

Og vet du hva? Støtter du arbeidet er det ikke utenkelig at det en dag dumper et brev fra nettopp ditt fjernadoptivbarn ned i din postkasse. I vår tid er avstanden mellom hjertene blitt svært kort. Heldigvis!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...