Arne & Carlos bringer ny trend til Norge

15.09.2015
Arne & Carlos bringer ny trend til Norge
Arne & Carlos Boka du lager selv (2015)

I Boka du lager selv viser Arne & Carlos hvordan du kan lage og bruke dine egne visuelle kunstdagbøker.
Art Journaling er allerede en stor trend utenlands. Rettighetene til Boka du lager selv er før utgivelse solgt til Danmark, Finland, Nederland, USA/Storbritannia og Frankrike.

Og dette skjer altså midt oppe i den enorme suksessen Arne & Carlos har med sitt selvmønstrede sokkegarn for Regia – med et estimert salg på 650.000 50 grams nøster på verdensbasis, innen året er omme.

–Ja, vi fant ut at var et fint tidspunkt til å gjøre noe helt annet! forteller forfatterne. - Vi har alltid elsket å jobbe med papir, som for tiden er supertrendy og som også fungerer som en alternativ måte å slappe av på: fargelegging, scrapbooking, artjournaling, bokbindning. Papir gir et velkomment avbrekk i den digitale hverdagen, og vil bare bli viktigere fremover, tror Arne og Carlos.

Mange kjenner til scrapbooking, der man limer inn og pynter sider og album med fotografier, små samle- eller minnegjenstander. Art Journaling tar det hele et steg videre - man fører visuell dagbok inspirert av hvordan kunstnere og kreative mennesker jobber og tenker. Også kalt inspirasjonsdagbøker eller kreative arbeidsbøker.  

– Vi har sydd og skapt våre egne bøker i mange år. Og bøkene bruker vi for å dokumentere alle aspekter ved vårt kreative liv. Vi bruker våre bøker som skissebøker, dagbøker og idébank. Alt vi finner interessant limer vi inn i boka, vi noterer ideer og samler inspirerende bilder. Det kan være alt fra stoffprøver til et pent godtepapir, sier Arne og Carlos.

Alle kan lage kunstdagbøker
, og fylle dem med akkurat det innholdet de selv ønsker og som inspirerer dem – det kan bli en minnebok, reisebok, planleggingsbok, oppskriftsbok, hagebok, bryllupsbok, slektsbok, innrednings- og oppussingsbok, en bok for selvkomponerte heklemønstre osv. Bøkene er ypperlig til gjenbruk av papir, alt fra gamle barnetegninger, regninger og avispapir kommer til nytte.

I boka viser Arne og Carlos viser deg hvordan du syr og lager bøkene, helt fra bunnen av – fra å klippe papiret, sy arkene sammen, lime, lage permer, binde boka og presse. Utstyret du trenger er lett å få tak i, ingen spesialbutikker trengs. De gir også mange forslag til temaer og innhold for bøkene. 

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison
bor og arbeider i en gammel nedlagt jernbanestasjon i Valdres. De presenterte sin første kleskolleksjon med strikkeplagg i 2002. Senere har de utgitt mange bestselgende bøker, deriblant Julekuler (2010). Alle bøkene er solgt til utlandet. 

Harald Anvik

Nyheter

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Posthumt fra Jan Roar Leikvoll

Posthumt fra Jan Roar Leikvoll

Jan Roar Leikvoll (1974-2014) debuterte ...

Anmeldelser

Flott guide til norske fugler – både med og uten kikkert

Flott guide til norske fugler – både med ...

Det kan hende dette er den flotteste fugleboken ...

Til å bli klok av – om kroppen

Til å bli klok av – om kroppen

Å lese om kroppen i medisinske fagbøker ...

Bauta over en norsk psykiatris nestor

Bauta over en norsk psykiatris nestor

Denne boken - «Møter med sårbare ...

Søtt, sukkerfritt, sunt og godt

Søtt, sukkerfritt, sunt og godt

Selvfølgelig skal den som har diabetes ...

Døden kommer ingen unna

Døden kommer ingen unna

I våre liv er det to ting som er absolutt ...