En sann historie om mord og én manns kamp for rettferdighet!

03.02.2015
En sann historie om mord og én manns kamp for rettferdighet!
Min krig med Putin

En sterk personlig beretning om et svært aktuelt tema! Stor internasjonal lansering 5. februar. Min krig med Putin er en avslørende dokumentar og en drivende historie. Den handler om finansmannen Bill Browders farlige tokt for å avsløre korrupsjon i Putins Russland, og om mordet på hans unge advokat, Sergej Magnitskij.

Da Magnitskij ble fengslet og torturert til døde, gikk Bill Browder fra å være kapitalist til å bli menneskerettighetsaktivist. Russland jakter fortsatt på Browder, og har for 3. gang forespurt Interpol om å sende ut en internasjonal etterlysning etter ham. Dette ble igjen avvist av Interpol 26. januar 2014.

«Denne boken viser forskjellen én person kan gjøre når han nekter å gi seg. Her fortalt av en medsoldat i kampen for å stille Putin til ansvar.» Pussy Riot

«Dette uunnværlige innsynet i den brutale virkeligheten i Putins regime er desto viktigere på grunn av Bill Browders unike ekspertise og personlige erfaringer fra innsiden.» Garry Kasparov, tidligere verdensmester i sjakk og russisk politisk aktivist

«I Min krig med Putin forteller Bill Browder den opprivende og inspirerende historien om hvordan hans kamp for rettferdighet i Russland plutselig gjorde ham til en ledende internasjonal menneskerettighetsforkjemper, og Vladimir Putins største fiende. Er du interessert i å forstå kulturen rundt korrupsjon og straffrihet i Putins Russland, må du lese denne boken. Browder er et forbilde når det gjelder å slå tilbake.»
Senator John McCain

 

Bill Browder er grunnlegger av og direktør for Hermitage Capital Management, som var det største utenlandske investorselskapet i Russland frem til 2005.Da ble Browder nektet adgang til landet, etter å ha avslørt korrupsjon. Siden 2009, da Browders advokat, Sergei Magnitsky, ble drept mens han var i forvaring hos det russiske politiet, har han ledet en global kampanje for å avsløre korrupsjon og brudd på menneskerettigheter. Som en konsekvens av dette ble «Sergei Magnitsky Rule of Law Accountability Act» innført i USA i 2012, og Browder jobber med å få loven godkjent i Europa.

Redaktør -

Nyheter

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Anmeldelser

Skriv bedre engelsk – skriv!

Skriv bedre engelsk – skriv!

På 123 sider – en, to, tre – morsomt ...

Løgn på løgn på løgn på løgn

Løgn på løgn på løgn på løgn

Det er nesten fristende å åpne ...

Spennende, levende og interessant om Jugoslavia

Spennende, levende og interessant om Jug...

Boken «Jugoland» virker som en innsiktsfull ...

Legenden om St. Hallvard

Legenden om St. Hallvard

I Norge har vi beskjedne ti helgener, nemlig ...

Konge i krig og fred

Konge i krig og fred

Det andre bindet av Tore Rems gigantiske ...