TV-veterinær med dyrlegehåndbok

02.05.2016
TV-veterinær med dyrlegehåndbok
Dyrlegens håndbok. Hund - Kagge forlag 2016

Den kjente TV-veterinæren Trude Mostue, er nå på markedet med en gedigen flott dyrlegehåndbok i et godt og håndterbart format. Dette er gode greier!

Alle som har dyr er selvfølgelig også opptatt av at dyret skal ha det best mulig. Trude Mostues bok tar for seg hundens helse og velferd. Hun beskriver sykdomssymptomer og førstehjelp, og hun tar for seg de enkelte tilstander og forklarer disse slik at hundeeieren både skal være trygg og sikker, men fremfor alt sørge for at dyret får god og fornuftig behandling når det trengs.

Man sier av og til om mennesker at ”det er bedre å oppsøke legevakten en gang for mye enn en gang for lite” og at ”man skal oppsøke lege når man er syk”. Slik bør det også være med dyrene.

De aller, aller fleste – og kanskje noen flere – hundeeiere i Norge er ansvarsfulle mennesker som sørger for at hunden kommer til veterinær når det trengs, men det finnes dessverre noen som ikke er seg sitt ansvar bevisst og dropper dette. Uten å legge så mye som et halsbånd i mellom kan det fastslås – uten videre – at dette er dyreplageri. Har man dyr, har man også et ansvar!

Trude Mostues bok hjelper hundeeieren et stykke på vei til å forstå hva som kan være galt med hunden, og de ulike situasjoner hunden kan komme opp i sykdomsmessig, gjennomgås. Dette er verdifull informasjon som enhver hundeeier burde ha tilgjengelig. ”I enhver hundeeiers bokhylle”.

Den som leser og skaffer seg kunnskaper om kjæledyret sitt er langt bedre rustet til å gi dyret hjelp enn en som ikke gjør det. Derfor er kunnskap viktig. Kagge Forlag AS er utgiver av denne nye håndboken.

Trude Mostues bok handler som sagt om hund. Skulle jeg ønske meg noe, måtte det være en bok om også andre dyr – for eksempel katt. Kattens helse er like viktig som hundens, og uten at de to – eller andre dyr  – skal settes opp mot hverandre, er det å følge med på dyrets helsetilstand uansett hvilket dyr det er, en viktig oppgave.

Og endelig: Det er grunn til å takke Trude Mostue for en flott og instruktiv bok full av nyttig informasjon. En hund ville ha sagt det på sin måte: Bjeff, bjeff !

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Anmeldelser

Skriv bedre engelsk – skriv!

Skriv bedre engelsk – skriv!

På 123 sider – en, to, tre – morsomt ...

Løgn på løgn på løgn på løgn

Løgn på løgn på løgn på løgn

Det er nesten fristende å åpne ...

Spennende, levende og interessant om Jugoslavia

Spennende, levende og interessant om Jug...

Boken «Jugoland» virker som en innsiktsfull ...

Legenden om St. Hallvard

Legenden om St. Hallvard

I Norge har vi beskjedne ti helgener, nemlig ...

Konge i krig og fred

Konge i krig og fred

Det andre bindet av Tore Rems gigantiske ...