Snakk levende engelsk

29.06.2016
Snakk levende engelsk
Snakk levende engelsk - Pax forlag 2016

En av de mest spennende og morsomme ”lærebøkene” jeg har lest på lenge, er PAX-boken ”Snakk levende engelsk”; en hundre prosent praktisk bok om hvordan du og jeg kan bruke vårt engelske språk – og ikke minst om hvordan vi kan utvide det og bruke det videre og mer omfattende i vår kommunikasjon med andre mennesker.

Boken er breddfull av praktiske eksempler. Den kommer med gode råd. Lærer deg og meg ord og uttrykk og vendinger from all walks of life (fra alle områder i livet) og setter kommunikasjonen i sentrum.

Boken tar for seg språk – ikke bare i England og Amerika, men i mange land hvor det snakkes engelsk og hvor de ulike ord og uttrykk betyr ulike ting, og hvor man kan komme riktig galt av sted om ordene brukes i gal sammenheng. Forskjellene er det godt å kunne noe om.

Også fy-ord og kroppsspråk gjennomgås, og skal man først banne, så er det ”å banne lokalt” avgjort noe som gjør seg best. Ellers kan det fort ”falle på steingrunn”. Alt dette kan læres, og de to forfatterne, Thomas A. Fagerlid og Marius Langeland, lærer fra seg alt om språket på en lett og til dels underholdende måte.

I tillegg til å lære, er det nemlig også god underholdning i år lese denne boken. Den er holdt i et tilgjengelig norsk, men engelsk oversettelse der det er nødvendig. Så praktisk som det kan få blitt!

Bak i boken er det noen enkle tester hvor vi kan teste oss selv og se om vi har forstått og om vi fremdeles henger med i ”loopen”.

Mange mennesker er redde for språk, for at de skal si noe galt eller bli misforstått. Det der ikke vanskelig å forstå dette, men den aller, aller, aller beste måten å lære språk på, er å snakke og å bruke det språket man kan. Noen vil le når du og jeg snakker feil, men de aller, aller fleste vil forstå. Og det som er ekte, vil alltid bli tilgitt. Det er noe av kommunikasjonens hemmelighet.

”Small talk” heter det de fleste av oss driver med når vi snakker andre om stort og smått. Denne boken hjelper oss langt inn i og langt på vei i denne prosessen. Det er rett og slett en herlig bok så vi kan snakke mer levende!

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...