Snakk levende engelsk

29.06.2016
Snakk levende engelsk
Snakk levende engelsk - Pax forlag 2016

En av de mest spennende og morsomme ”lærebøkene” jeg har lest på lenge, er PAX-boken ”Snakk levende engelsk”; en hundre prosent praktisk bok om hvordan du og jeg kan bruke vårt engelske språk – og ikke minst om hvordan vi kan utvide det og bruke det videre og mer omfattende i vår kommunikasjon med andre mennesker.

Boken er breddfull av praktiske eksempler. Den kommer med gode råd. Lærer deg og meg ord og uttrykk og vendinger from all walks of life (fra alle områder i livet) og setter kommunikasjonen i sentrum.

Boken tar for seg språk – ikke bare i England og Amerika, men i mange land hvor det snakkes engelsk og hvor de ulike ord og uttrykk betyr ulike ting, og hvor man kan komme riktig galt av sted om ordene brukes i gal sammenheng. Forskjellene er det godt å kunne noe om.

Også fy-ord og kroppsspråk gjennomgås, og skal man først banne, så er det ”å banne lokalt” avgjort noe som gjør seg best. Ellers kan det fort ”falle på steingrunn”. Alt dette kan læres, og de to forfatterne, Thomas A. Fagerlid og Marius Langeland, lærer fra seg alt om språket på en lett og til dels underholdende måte.

I tillegg til å lære, er det nemlig også god underholdning i år lese denne boken. Den er holdt i et tilgjengelig norsk, men engelsk oversettelse der det er nødvendig. Så praktisk som det kan få blitt!

Bak i boken er det noen enkle tester hvor vi kan teste oss selv og se om vi har forstått og om vi fremdeles henger med i ”loopen”.

Mange mennesker er redde for språk, for at de skal si noe galt eller bli misforstått. Det der ikke vanskelig å forstå dette, men den aller, aller, aller beste måten å lære språk på, er å snakke og å bruke det språket man kan. Noen vil le når du og jeg snakker feil, men de aller, aller fleste vil forstå. Og det som er ekte, vil alltid bli tilgitt. Det er noe av kommunikasjonens hemmelighet.

”Small talk” heter det de fleste av oss driver med når vi snakker andre om stort og smått. Denne boken hjelper oss langt inn i og langt på vei i denne prosessen. Det er rett og slett en herlig bok så vi kan snakke mer levende!

 

 

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. Croix

NRK utforsker norsk slavehistorie på St. ...

NRK-duoen Gokstad og Bache utforsker et mørkt ...

Når sæden svikter

Når sæden svikter

Forplantningsevnen er i fritt fall i Norge ...

Anmeldelser

Et julehefte for både deg og meg

Et julehefte for både deg og meg

Juleheftenes tid er heldigvis ikke forbi. ...

Kunnskaper er viktig –  kjenner du din prostata?

Kunnskaper er viktig – kjenner du din p...

For menn er det bare en ting som gjelder ...

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i over 100 år for et tryggere samfunn

Politihøgskolen har lært bort kunnskap i ...

Det er ingen tvil om at boken «Kunnskap for ...

Dannelsesagenter skaper mennesker

Dannelsesagenter skaper mennesker

Det er nesten så jeg blir sittende musestille ...

På innsiden av kofferten

På innsiden av kofferten

Jeg kjenner ikke Morten Wetland som på ...