En bruksbok i hjernetrim for hunder

01.10.2021
En bruksbok i hjernetrim for hunder
Christina Sondermann
Hjernetrim for hunder

I avisene står det i disse dager artikler om folk som har kjøpt hund under pandemien og som nå ikke vil ha dem lenger...fordi de er til bry. Aller helst vil «pandemikjøperne» avlive hunden, men noen kloke veterinærer sier nei og vil ikke ta livet av friske dyr. Det er en klok og voksen tankegang. Et dyr er et dyr – og et liv. Det er vanskelig å komme utenom.

Men – det finnes noen som kjøper hund fordi de vil ha hunden for hundens egen skyld; ikke for menneskets. Det er den rette og beste innstillingen for et lykkelig forhold mellom dyr og mennesker.

Det er lite som kan være så vakkert som en hundevalp. Men en valp er ikke bare en valp. Den klarer seg ikke selv. Den trenger varme, hus, vann, mat og masse kjærlighet for å bli en voksen og selvstendig hund. Til dette finnes det mange hjelpemidler – kurs, bøker...og tid...uendeligheter av tid og tålmodighet.

I boken «Hjernetrim for hunder» støter vi på dette og den som vil kan få en glimrende innføring i hund og hundehold i denne boken og ikke minst lese og lære hvordan man kan utfordre hunden sin til å nå stadig lenger i forhold til seg selv. Å presse et dyr har ingen hensikt, men å lære ved lek og ha det moro er hunder eksperter på – uansett rase og stand.

«Hjernetrim for hunder» er ført i pennen av Christina Sondermann og oversatt fra tysk. Det gjør at den leken og de aktivitetene som presenteres også har et visst interkontinentalt preg; noe som styrker bredden i leken.

Vi tenker kanskje at lek er enkelt. Det skal være det, men ved å putte inn enkelte triks og «tenkenøtter» utvikler hunden seg og får en type betinget innsikt i hvordan det hele fungerer. Premiering etter å ha løst oppgaven er kanskje det viktigste. På de siste sidene i boken er det et kapittel hvor oppskrifter på hundesnop presenteres. Klokt innslag i en bok om hundeoppdrett.

«Hjernetrim for hunder» er en enkel og lettlest bok med klare mål for det hunden tilbys av lek og læring. Den er full av gode fargebilder – og på 116 sider med egne notatsider for egen hund, har hundeeieren virkelig noe å jobbe med som både hunden og eieren kan bruke og bli glade for. Dette er rett og slett en bruksbok.

Bjeff, bjeff! Lykke til!

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Kunstneren Tor Wilthill runder 90

Tor Wilthill har et skarpt blikk og sans ...

Anmeldelser

Olav V – en konge som også hadde temperament, og viste det

Olav V – en konge som også hadde temperament, ...

Denne høsten foreligger Tore Rems tredje ...

Dronningen med stor D

Dronningen med stor D

Andrew Mortons bok «Dronningen» – om Elizabeth ...

Å lage mat er en opplevelse i seg selv

Å lage mat er en opplevelse i seg selv

Å bo alene og lage mat til både ...

Etterretningstjenesten – en hemmelig tjeneste

Etterretningstjenesten – en hemmelig tje...

Etterretningstjenesten i Norge har tradisjonelt ...

Levende og interessant om  nordmenn i Sachsenhausen

Levende og interessant om nordmenn i Sa...

Under annen verdenskrig satt det ca. 2 300 ...