To gode venner - en rett og en vrang

27.09.2018
To gode venner - en rett og en vrang
Forlagshuset Commentum
Helen Olsen

Håndstrikket med kjærlighet

Helen Olsen debuterer med strikkeboken «To gode venner – en rett og en vrang». Hun er en kreativ dame som alltid har hatt mange jern i ilden.

Interessen for strikking startet tidlig: «Det er rik tradisjon med håndarbeid i min familie, og mormors glede ved strikking, hekling og hardangersøm har gått i arv og blitt videreført til min mor. Som liten jente lærte mor meg å strikke min første genser, og hun ble veldig stolt da hun så at også jeg hadde «evnen». Strikking har i alle år vært en stor del av meg, og i senere tid har jeg begynt å lage egne design. Jeg ønsker å skape et uttrykk som gjenspeiler kvalitet og god passform til alle. Jeg bor på Norestraen i Sandnes, som ligger langs Gandsfjorden, og mange av mine mønstre henter inspirasjon fra Sandnes. Jeg lager designerkjoler, kofter og gensere, og alt er håndstrikket med kjærlighet!»

Naturen og historien rundt det verneverdige huset hun bor i på Norestraen, gav forfatteren ideen om å lage design knyttet til Sandnes. Norestraen har vært forfatterens hjem i 19 år. Med utgangspunkt i lokale tradisjoner, har forfatteren særlig utviklet tre design: Norestraen,som er inspirert av den verneverdige bebyggelsen, jernbanesporet, teglstein, leire og keramikk, Gandsfjord, inspirert av bølgeskvulp, solnedgang og fugleliv, og til slutt sykkeldesignet, inspirert av Sandnes’ sykkelhistorie.

«I tillegg har boken et utvalg av kjoledesign til damer, med god passform til alle fasonger. Kjoler for damer med former er ofte kjedelige og formløse. Mine strikkekjoler er designet for å skape et uttrykk som passer til alle og har et fint klassisk snitt. Jeg står selv modell for alle kjolene i boka for å inspirere andre damer til å lage sin egen strikkekjole.»

Forfatteren er opptatt av å kunne spre strikkegleden sin til andre; inspirere andre til å ta pinnene fatt. «Alle kan lære seg å strikke og det å lage noe selv gir en god følelse.  Jeg oppfordrer alle til å sette av tid til strikking hver dag, vær kreativ, kjenn på gleden og mestringsfølelsen av å strikke ditt eget plagg.»

Olsen har allerede begynt på oppfølgeren: Uten å avsløre for mye, kan hun bekrefte at det blir en ny bok, denne gangen med damekjoler og tilbehør.

Mai Britt Hareide

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...