Verden i dag, på godt og vondt

10.08.2023
Verden i dag, på godt og vondt
Lyrikkforlaget
Malin Nilsen

Livet er ikke svart/hvitt, men kommer i et hav av nyanser og følelser, og det er dette spennet Malin Nilsen har forsøkt å fange i den nye diktsamlingen "Øyeblikk av liv".

Malin Nilsen er en lærer med stor lese- og skriveglede. Hun fremstiller å skrive som å puste, det faller helt naturlig. Mest av alt vil hun beskrive seg selv som samfunnsengasjert. Med utgangspunkt i uttrykket, alle monner drar, ønsker hun å bidra i hverdagen med det hun kan. Samfunnsengasjementet er også inspirasjonen bak diktsamlingen.

– Jeg bryr meg oppriktig om mine medmennesker og forsøker å holde fokus på hvordan alle mennesker kan bli ivaretatt på en god måte, forteller Nilsen.

 

Hun forsøker å forstå mennesker i vanskelige situasjoner gjennom diktsamlingen, samtidig som hun reflekterer rundt sin egen hverdag. Nilsen prøver å sette seg inn i livet til mennesker på flukt eller personer forfulgt på grunn av legning.

– Min egen oppvekst, preget av kaos og misbruk, har gjort meg spesielt var for hvordan andre mennesker har det, sier Nilsen.

Selv om diktboken tar opp tunge temaer, er forfatteren også opptatt av på holde fokus på alt det gode i livet. Håp, kjærlighet, flott natur, en god kaffekopp på morgenen. Alle slike små og store øyeblikk beskrevet i diktsamlingen skal gi et vindu inn i livet og tankene til Nilsen. Boken inneholder med det en god blanding av hverdag, samfunnsengasjement og refleksjon.

– Mitt håp er at «Øyeblikk av liv» vil ta leserne med på en følelsesmessig reise, gjennom et år med nyhetssendinger, naturopplevelser, kjærlighet, tap og sorg, forklarer hun.

 

Boken omfavner et bredt spekter av temaer, den er samfunnskritisk, samtidig som den beskriver jorden som både vakker og rolig. Dette spennet mellom indre ro og ytre frustrasjon mener Nilsen det er mange som kan kjenne seg igjen i.

– Boka passer nok aller best for voksne mennesker, da tematikken er verden i dag, på godt og vondt. Jeg tror at diktene vil føles mer ekte og gi mer mening om man selv kjenner igjen det jeg har forsøkt å sette ord på, sier Nilsen.

Likevel mener hun at diktene om krig og seksualitet også treffer de litt yngre leserne.

Karoline Løyning

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...