Verdens ende?

17.10.2011
Verdens ende?
Grønning

Finnes det en tolvte planet med en omløpstid rundt solen på utrolige 3657 år? Er den på ny på vei mot jorden? Er det derfor Maya-indianernes kalender slutter i 2012? Er planeten som blant annet går under navnene Malurt, Nibiru og Wormwood en myte eller et astrologisk faktum?

I Åge Grønning sin roman – Og stjernens navn er Malurt - er planeten et faktum som jordens herskende elite holder skjult for verdens befolkning.
- Mange mener at planeten slett ikke bare er myte, men et faktum. Russeren Zecharia Sitchin har skrevet boken ”Den tolvte planet”. Han har brukt hele livet sitt til å oversette gamle sumeriske leirtavler og inskripsjoner til engelsk. Dette er materiale som strekker seg over 9000 år tilbake i tid, altså lenge før pyramidene. Han har samlet et kolossalt stort materiale, og funnet en gammel historie som de fleste arkeologer og historikere nærmest betegner som mytologi, omtrent som den norrøne, bare dette er sumerisk mytologi. I denne mytologien trer planeten Nibiru fram som den vingede solskive. Den går ikke rundt solen som de andre planetene, den går i en elliptisk bane, og tiden den bruker rundt solen er 3657 år, forklarer Grønning ivrig.

Katklysme – global katastrofe
- I dag er det mange som forbinder denne planeten med året 2012, det samme året som Maya-kalenderen slutter. Når den kommer tilbake i sin syklus og nærmer seg vårt solsystem, så vil den ha en enorm påvirking på jorden. Den har nemlig en mye større tetthet enn jorden, og den blir som en stor magnet som passerer jorden. Om den kommer veldig nær, så vil kraftfeltet til planeten påvirke jorden slik at den bokstavlig talt vil bli rystet. Det vil ikke skape en lokal katastrofe, men en global kataklysme, altså noe som vil ramme hele jorden, forklarer Grønning.
- Du har sikkert hørt om floden på Noas tid. Denne beretningen omtaler en kataklysme. Og at Atlantis forsvant i havet var også som følge av en kataklysme. Denne planeten vil føre til en kataklysme som gjør at menneskeheten må begynne på nytt igjen, nærmest på steinaldernivå.

Tjue år med katastrofer fra Hollywood
Grønning peker på at Hollywood i lang tid har vært opptatt av slike kataklysmer:
- Mad Max filmene skildret tiden etter en kataklysme. Så har du Waterworld med Kevin Costner, der hele jorden er rammet av flom. Du har The day after tomorrow, 2012, Aftermath, og Melankolia, den siste filmen til Lars von Trier. Alle disse er filmer om kataklysme, forklarer forfatteren, før han penser samtalen inn på sin egen bok.
- Boken min handler ikke om selve kataklysmen, men om en dialog. Noen får vite om hva som er i ferd med å skje. Myndighetene vet det, men forsøker å holde det hemmelig. En dame som heter Britt Hovden får kjennskap til den kommende katastrofen, og hun blir selvsagt umiddelbart overvåket av politiets sikkerhetstjeneste. Man kan ikke ha en person som lekker informasjon, det blir en trussel mot rikets sikkerhet, forklarer Grønning. Han sier videre at overvåkningen foregår over landegrensene, og at Norge har begrenset makt i denne sammenhengen, og blir stort sett styrt utenfra.

Fiksjon med innslag av fakta
Selv om boken er fiksjon, har Grønning lagt inn elementer med fakta for å gjøre historien troverdig.
- Siden myndighetene vet om den forestående katastrofen, så må de forberede seg. Blant annet anlegger de en frøbank på Svalbard, og denne er jo faktisk en realitet.
- Tenker du selv at denne tolvte planeten kan være noe mer enn bare en myte?
- Det har jeg et avslappet forholdt til, men jeg synes det er spennende med slike teorier. Det er jo litt pussig med alt det unormale været over hele kloden for tiden. Noen mener at det kan være et tegn på at noe er i ferd med å skje? minner Grønning om.
- Det kalles vær-anomalier.
- Kan årsaken være at denne planeten nærmer seg og skaper ubalanse? spør Grønning retorisk. Han sier videre at flere har fått prøvelese manuset før det gikk i trykken. Det har gjort inntrykk:
- Mange ble skremt, og spurte meg hva jeg tror. Men det er ikke interessant. Folk får gjøre seg opp en mening selv, avslutter Grønning, og oppfordrer alle å søke opp Nibiru, Malurt, Wormwood, og alle de andre navnene på den tolvte planeten på internett for å virkelig se hvor mye det engasjerer folk.

Redaktør -

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Tre små leksikon om Oslo

Tre små leksikon om Oslo

Ikke noe mindre, og ikke noe annet, en tre ...

«Den som glemmer historien, må leve den om igjen»

«Den som glemmer historien, må leve den om ...

I sin nye bok – tredje bind av serien «Under ...

Les og lær om Sovjetunionen

Les og lær om Sovjetunionen

I januar i 2020, straks før koronaen ...

Takknemlighetens filosofi – alltid aktuell

Takknemlighetens filosofi – alltid aktue...

Å takke går aldri av moten, men ...

Norske studenter lot seg ikke omskolere til en SS-elite

Norske studenter lot seg ikke omskolere til ...

Med boken «Tilbake til Buchenwald» har Elsa ...