Veien

30.06.2014
Veien
Sonja Clark

Boken er delt inn i tre kapitler som tar for seg ulike stadier i et forhold. Vi møter både sunne og usunne forhold.

LA MEG GÅ, SLIK AT JEG KAN BLI

Boken er delt inn i tre kapitler som tar for seg ulike stadier i et forhold. Vi møter både sunne og usunne forhold.

Jeg er veldig glad i å skrive moderne kjærlighetsdikt, så jeg bare skriver ned alle tanker som kommer til meg i form av dikt. Etter noen år hadde det samlet seg opp en del dikt som jeg synes passet sammen i en diktsamling. Siden alle har samme hovedtema - kjærlighet. Mitt budskap med boken er å vise at kjærlighet ikke alltid betyr at vi bør holde sammen. Kjærlighet kan være så skjønt, men samtidig vondt, og føre til noe usunt, sier Sonja Clark.

Hun er født i Arendal i 1984, for tiden bosatt i Vadsø, hvor hun jobber som skattejurist. Hennes to store lidenskaper er skatterett og dikt. Hun har tidligere utgitt diktsamlingen "Det som sårer oss mest, er også det som gjør oss lykkelig".

Jeg er veldig fasinert av destruktive forhold. Blir inspirert av tanken på at en person kan elske en annen med alt av seg selv. Og samtidig ikke redd for å satse alt, som i utgangspunktet er en fin ting. I starten ser alt lysende ut. Vi ser kun de gode sidene til personen, men etter hvert oppdager vi feil og deretter begynner vi å ødelegge hverandre. Noen forhold blir destruktive, og spørsmålet er om forholdet kan reddes eller om for mye er tapt. Men for mye kjærlighet kan bli skadelig ved at vi ender opp med å holde fast på et forhold som er giftig. Vi er på en måte sterke og modige som kan bli noe negativt fordi vi ødelegger oss selv.  Å elske en annen person er både vakkert og stygt. Fascinerende!!

Boken er for alle også dem som ikke leser dikt til vanlig. Kjærlighet er noe som alle er opptatt av. Det er også noen som ikke tør å innrømme at de bryr seg om kjærlighet. De vil nok lese boken min i smug, smiler hun.

Hun valgte tittelen på grunn av at kjærlighet kan føles som en reise fra en følelse til en annen, fra en opplevelse til en annen, og det er ikke alltid lett å vite hvilken vei som er riktig å ta.

Siden jeg er så glad i å skrive og er veldig fascinert av destruktive forhold, skrev jeg kun fordi det er gøy og fordi jeg må få ut tankene som popper opp i hodet, ellers klarer jeg ikke å slappe av. Det var ikke før jeg så det ferdige produktet at jeg tenkte at det ville være gøy å få boken utgitt, fortsetter hun. 

Det første kapitlet heter "hinder i veien", som er fylt med dikt som handler om de kompliserte sidene ved å være forelsket. Det neste kapitlet heter "veien inn", som fører leserne tilbake til begynnelsen i forholdet da vi er nyforelsket. Det tredje og siste kapitlet heter "veien ut", som tar for seg personer som gir opp på forholdet av ulike grunner.

Diktet som heter "Stopp meg" føler jeg er representativt for samlingen min, fordi dette er mitt favorittdikt. Det handler om et ubalansert forhold hvor hun elsker mer enn han. Og velger å gi opp på forholdet, fordi hun ikke får det hun trenger for å være lykkelig. Det er vondt å gå og det er vondt å bli. Og alt hun ønsker er at han skal holde henne igjen, slik at hun kan bli, avslutter hun. 

Carsten Flo

Stikkord i denne artikkelen
Sonja Clark, Veien, Diktsamling,

Nyheter

Musikken reddet norske jøder  fra gasskamrene -  Av Jørn-Kr. Jørgensen, forfatter

Musikken reddet norske jøder fra gasskamrene ...

Det er 80 år siden 532 jøder stevnet ...

Lyst mørke vant Årets Ulest

Lyst mørke vant Årets Ulest

Torsdag ble det klart at årets vinner ...

Det lille følelsesspillet - SPILL

Det lille følelsesspillet - SPILL

Spillet som styrker båndet mellom deg ...

Mobilfri jul

Mobilfri jul

Å se noen, virkelig se dem, høre ...

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forleggerforeningen

Heidi Austlid går fra IKT-Norge til Forl...

Forleggerforeningens direktør Kristenn ...

Anmeldelser

Livsvisdom fra eks-biskop Per Arne Dahl

Livsvisdom fra eks-biskop Per Arne Dahl

Livet er skolen et teppe vevd av snubletråder ...

Hva noen av dagene forteller

Hva noen av dagene forteller

Terje Nordby har skrevet en praktfull bok ...

Tre små leksikon om Oslo

Tre små leksikon om Oslo

Ikke noe mindre, og ikke noe annet, en tre ...

«Den som glemmer historien, må leve den om igjen»

«Den som glemmer historien, må leve den om ...

I sin nye bok – tredje bind av serien «Under ...

Les og lær om Sovjetunionen

Les og lær om Sovjetunionen

I januar i 2020, straks før koronaen ...