Skjuler kjærligheten alle våre synder?

25.01.2016

Skal kjærligheten skjule alle våre synder? Svaret er ja, svaret er nei. I et samliv er det viktig at partene tar vare på hverandre. Det er viktig å ikke lete etter feil, men etter det man setter pris på og gleder seg over hos den annen. Rett og slett å være positiv.

Leter man etter feil, så finner man feil. Det gjelder i alle forhold av menneskelig natur, men i kjærlighetens navn kan man overse og tilgi mye. Og det er det viktig at man gjør fordi man selv er avhengig av den samme kjærligheten hos

den annen og andre.

 

Men skal man skjule alt? Selvfølgelig ikke. Det finnes ting som både må og skal opp og fram i lyset fordi det er galt, så galt at det også er galt å leve med sannheten om det.

 

Norsk rett er slik at man er fritatt for å vitne mot ektefeller og barn, men der hvor man mener at ting bør komme fram, vil man kanskje angre et helt liv på at man eventuelt ikke har sagt fra om overtramp og det som er vanskelig. I å si fra ligger det mange ting. Noen går for langt i livet – og da kan være på plass med et vink.

 

Hele tiden begår vi mennesker feil. Feil som ikke er av en så alvorlig karakter at det krever noen videre forføyning, men likevel slik at man stusser. Da kommer kjærlighetens vidunderlige glemsel inn i bildet. Kan vi bade hverandre i den, er det ingen fare for et forhold. Men det skal krefter, energi og kjærlighetsevne til å se og til å virke i dette.

 

Og møter man den annen på denne måten, vil man selv bli møtt på samme måte. Da kan samlivet fungere som det skal – i gjensidig respekt, forståelse og ikke minst omsorg.

 

En prest sa under en vielse mens han så brudeparet dypt inn i øynene: «Dere skal være formann i hverandres fanklubb, og når en av dere slår på PCen, er det navnet på den annen som skal komme opp og ønske velkommen».

 

Klokt sagt, og en sterk påminnelse om hvor viktig det er å holde hverandre levende i hverandres tanker og sinn – enten PCen er på eller av.

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Byggebransjemann med klare meninger

Byggebransjemann med klare meninger

Øivind Ørnevik skriver ofte dikt ...

Dikt på servietter

Dikt på servietter

Sverre Kragset bruker det han har for hånden ...

Bonenberger med si tredje bok

Bonenberger med si tredje bok

Hans Günther Bonenberger er aktuell ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...