Istvillingene - begravde de feil datter?

28.02.2015
Istvillingene - begravde de feil datter?
Istvillingene

Hvor godt kjenner du egentlig dine egne barn? Likheten og båndet mellom eneggede tvillinger danner utgangspunktet for denne svært uhyggelige psykologiske thrilleren. Sarah og Angus er i dyp sorg over sin ene tvillingdatters død da deres gjenlevende datter, Kirstie, hevder at de sørger over feil tvilling. Det som skal bli familiens nye start på en naturskjønn, skotsk øy utenfor Skye, utvikler seg i stedet til å bli et klaustrofobisk mareritt hvor uforklarlige hendelser, mistanker og mørke hemmeligheter bygger opp mot en nervepirrende avslutning.

stvillingene lanseres 6. mars. Boken kom nettopp ut i Storbritannia til glimrende kritikker, og det trekkes flere paralleller til Gillian Flynns spennende univers. S. K. Tremayne er et pseudonym for en kjent, britisk forfatter.

Ett år etter at en av deres tvillingdøtre, Lydia, dør i en tragisk ulykke, bestemmer Angus og Sarah Moorcraft seg for å flytte fra London til en liten, skotsk øy utenfor Skye, som Angus har arvet fra sin bestemor. Der vil de forsøke å sette sammen bitene av sine knuste liv og komme seg på fote igjen. Men da deres gjenlevende datter, Kirstie, hevder at de har forvekslet hennes identitet - at hun faktisk er Lydia, og at det var Kirstie som døde - faller deres verden sammen igjen. Når vinteren kommer, og tåka siger innover, tvinges Angus stadig oftere vekk fra øya for å arbeide. Sarah plages av sorg og tvil, og føler seg mer og mer ensom og sårbar, mens Kirstie sliter med å finne venner på skolen og virker stadig mer forstyrret. En voldsom storm etterlater mor og datter helt isolert og alene på den lille øya. Langsomt hjemsøkes Sarah av en uhyggelig mistanke - hva var det egentlig som skjedde den skjebnesvangre dagen da en av hennes døtre døde?



S.K. Tremayne er et pseudonym for en bestselgende forfatter og prisbelønt reiseskribent.  Tremayne er født i Devon, men bor nå i London med sine to døtre.

Redaktør -

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...