Markerer 150-årsjubileum med norgesturné

16.05.2015
Markerer 150-årsjubileum med norgesturné
Slik ser jubileumstraileren ut, her fotografert på Geilo. Snart kommer den til Rogaland.

I 2015 har Røde Kors vært til stede i Norge i 150 år. Jubileet markeres med en lastebil som kjører land og strand rundt for å skape aktiviteter i lokalsamfunnet. Fra 23. juni til 3. juli får Rogaland besøk.

Norgesturnéen blir nesten som en flyttbar møteplass med en rekke faste elementer, men også med lokalt program. Frem til september skal turnéen ha nær 100 stopp. Røde Kors håper på stor publikumsoppslutning.

I tillegg til fast innhold, blir møteplassen supplert med lokale publikumsaktiviteter, som for eksempel omvisninger, barneaktiviteter, debatter, konserter eller foredrag.
Den flyttbare møteplassen består av en dekorert container hvor veggene brettes ut til utstillingsvegger, samt diverse sidetelt og montré.

- Besøkende kan fordype seg i en historievegg med tekst og bilder, forteller Ina Tvedt Solberg

 i Rogaland Røde Kors m/Flekkefjord by. Hun kan fortelle at historielinjen avsluttes med en beskrivelse av det viktigste arbeidet i Røde Kors de ti siste årene.

 

Populær Henry-figur

Røde Kors skal være for alle aldre. Derfor rommer utstillingen et barnetelt hvor førstehjelpsdukken Henry blir en sentral figur, og hvor de syv Røde Kors-prinsippene presenteres. Henry kommer også som levende maskot!

- Henry slår seg mye, har brannsår, kuttsår og får ofte kul i hodet. Disse småskadene må barnehagebarn hjelpe ham med, forteller Tvedt Solberg. 

Henry-dukken er faktisk utviklet i Rogaland, men lanseres i hele landet i 2015. Henry er et opplæringsopplegg om førstehjelp for barnehagebarn, bestående av en tøydukke og undervisningsmateriell.

 

Flere frivillige

Rekruttering er en viktig del av norgesturnéen, og Røde Kors legger ikke skjul på at målet med turnéen er å øke antall frivillige i organisasjonen. Derfor er lastebilen utstyrt med en motivasjonsbryter der publikum velger sin motivasjon for å bli frivillig, blant alternativer. Svarene lagres digitalt og statistikken vises på en skjerm. En fiffig liten detalj er et kamera for selvportrett hvor man velger, blant alternativer, viktigste sak for Røde Kors i fremtiden. Bildet og hjertesak kommer opp på utstillingsvegg. Alle bildene lagres digitalt. Veien til verving skal være kort. I lastebilen finnes et bord med nettbrett hvor man kan lese om Røde Kors og verve seg som frivillig, og de som ikke er innstilt på å bruke de digitale hjelpemidlene, kan melde sin interesse i en stor innsamlingsbøsse som for en gangs skyld ikke skal samle inn klingende mynt, men heller fokuserer på vervelapper.

- Røde Kors ønsker å vise sine viktige aktiviteter i lokalmiljøet, samt å rekruttere frivillige. Vi trenger flere frivillige, slik at vi kan hjelpe flere av dem som trenger oss, understreker Ina Tvedt Solberg.


Turnéliste
Røde Kors-traileren er allerede på hjul. Første stopp var på Geilo 28. mars. Siste stopp blir i Oslo 17.- 20. september. Rundt St.Hans blir den mobile møteplassen å finne på følgende steder i Rogaland:

 

Sauda 23.6

Haugesund 24.6

Karmøy 25.6

Stavanger 26.6

Sandnes 27.6

Egersund 2.7

Flekkefjord 3.7

Rogalendinger på ferie kan også få med seg aktivitetene i Lyngdal 4. juli og i Mandal 1. august.

Trond Nilsen

Nyheter

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Et liv på flukt

Et liv på flukt

Avin Rostami skriver dikt om en barndom i ...

Dikt om krigens skyggesider

Dikt om krigens skyggesider

Bojan Celise Skaar debuterer med diktsamlingen ...

Anmeldelser

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...

Refleksjon og dybde

Refleksjon og dybde

På bordet foran meg ligger Ann Kristin ...