Kjærlighetens mangfold

12.11.2018
Kjærlighetens mangfold
Lyrikkforlaget
Jan Kidøy

En praktfull bok med varme og humor som rører ved våre innerste strenger!

Hvem er du?

Som person er jeg en enkel sjel som ikke stiller store krav til livet, men som nyter alt livet har å by på. Naturen, med alle sine former, farger og dufter, er spesielt viktig for meg, og jeg ser på oss mennesker som en del av noe større.

Jeg interesserer meg for kunst og kultur i videste forstand og gleder meg over alt som er vakkert. Interessen for detaljer har gjort meg til en ivrig hobbyfotograf, noe jeg er glad for å kunne bruke i forberedelsen av bøkene mine.

Jeg har alltid hatt lett for å uttrykke meg skriftlig og å kunne sette ord på tanker og følelser i skrift heller enn i tale. Den første boken min, «Eg vil ikkje», ser jeg nå på som et slags prøveprosjekt, mens jeg i ettertid føler jeg har funnet en uttrykksform som jeg kan stå inne for.

Hvordan fikk du idéen til boka?
Idéen til boka var egentlig litt pussig: Jeg hadde tatt 16 bilder av et stokkandpar som svømte, dukket og spiste i båtstøa i mitt nærområde, og så fikk jeg lyst å skrive et lite dikt til hvert bilde. Men etterhvert kom det flere idéer og tanker, 16 ble til 20 og fremdeles hadde jeg mer stoff å ta av. Dermed besluttet jeg at jeg ville fortsette til jeg hadde 100 dikt om kjærlighet.

Fortell kort om bokas handling/tema og målgruppe.
Boka handler utelukkende om kjærlighet i en eller annen form, på en eller annen måte, og henvender seg til alle, både unge og voksne, ettersom kjærlighet er et universelt tema som er uavhengig av alder, kjønn og status.

Hva er budskapet i boka?
Budskapene i boka er mange, men er ment å skulle få leseren til å tenke over de forskjellige aspektene ved kjærligheten, og hvor gjennomgripende den er i våre liv.

Hva har vært din drivkraft eller inspirasjon i skriveprosessen?
Inspirasjonen til diktene kommer ofte som en idé eller tanke, eller fra et bilde eller en personlig opplevelse. Noen av diktene har sitt utspring i medmenneskelige forhold som jeg har sett eller hørt om.

Hvilke forventninger har du til utgivelsen?
Jeg har store forventninger til denne utgivelsen, ettersom jeg kjenner meg nokså trygg på at mange vil like boken både når det gjelder det lyriske innholdet, formatet og layouten, samt bildene.

Hvordan skiller boka seg ut fra andre?
Boken skiller seg ut ved at den inneholder mange viktige sannheter som er sagt med få ord, i en fin rytme og i en nynorsk språkdrakt. Det at den er illustrert med egne fotos setter en ekstra spiss på boken.

Hvorfor bør folk kjøpe denne boka?
Boken er den ideelle gaven til dem som «har alt». Mange vil kjenne seg igjen i bokens budskap, og i tillegg kommer den i en tiltrekkende innpakning. Siden kjærlighet er et universelt tema er det noe som angår alle til alle tider, så boken kan passe til både unge og gamle. Den kan være en fin gave ved dåp, konfirmasjon, bryllup eller jubileum, og den kan tas fram om og om igjen, ettersom mange av diktene åpner for flere mulige tanker og fortolkninger.

Har du flere prosjekter på gang? Oppfølgere?
Jeg har tanker om minst én oppfølger sentrert om samme tema. Den neste boken vil i så fall dreie seg om sider ved samlivet mellom to personer, og foreløpig arbeidstittel er «Ro for to». Jeg har mye stoff å ta av, og har fremdeles mye på hjertet som jeg ønsker å formidle.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Jan Kidøy, kjærlighet, kjærleik, dikt,

Nyheter

Man blir trolig aldri utlært i farskap!

Man blir trolig aldri utlært i farskap!

Dette er en dikthåndbok for ferske fedre, ...

Gruble litt, kjenne på følelser og være takknemlig for det vi har

Gruble litt, kjenne på følelser og være takknemlig ...

– Jeg ønsker å få folk til ...

Tidligere maskør og dekorkonsulent i NRK, Wenche Johansen, debuterer med Langs eit liv

Tidligere maskør og dekorkonsulent i NRK, ...

- Flere av diktene spinner rundt hverdagslivet ...

Tilbake til leirbålet?

Tilbake til leirbålet?

Er vi på vei tilbake til leirbålet, ...

Slutt på blomsterkvastene!

Slutt på blomsterkvastene!

20. september fyller Norsk Forfattersentrum ...

Anmeldelser

Quislings skjebnesvangre møte med Hitler desember 1939

Quislings skjebnesvangre møte med Hitler ...

Gjennom Altmark-saken ble det satt i gang ...

Sven Oftedal - velferdsstatens far

Sven Oftedal - velferdsstatens far

«Han var en lynende intelligent og kunnskapsrik ...

Et langsomt farvel

Et langsomt farvel

Boka «Et langsomt farvel» av Helene Sandvig ...

Mat på bergensk vis

Mat på bergensk vis

En viktig del av norsk kultur, er maten. ...

Hjemmefronten i søkelyset

Hjemmefronten i søkelyset

Årets store bokbombe i Norge, er antageligvis ...