Sandra Ersoy

20.06.2024
Sandra Ersoy
Lyrikkforlaget
Sandra Ersoy

En eventyrlig drømmer

Sandra Ersoy er aktuell med Vanlige tanker, en lyrikksamling som lover å treffe både drømmende sjeler og følsomme vesener rett i hjertet. Med sin unike bakgrunn og inspirerende historie er Sandra en forfatter som skiller seg ut i dagens litterære landskap.

 

Sandra Ersoy beskriver seg selv som en eventyrlysten og følsom drømmer, født i Fredrikstad av en norsk mor og en tyrkisk far. Hun har tilbragt de siste ni årene hovedsakelig i Oslo, men har også reist mye og hentet inspirasjon fra sine reiser. Denne våren leverte hun sin bachelor i sosialt arbeid, og hennes engasjement for mennesker og rettferdighet gjenspeiles i hennes skriving. Sandra er opptatt av alt som vekker følelser, fra menneskemøter til vakre øyeblikk, og hun elsker å le.

 

Som lyn fra klar himmel

Inspirasjonen til Vanlige tanker kom til Sandra som et lyn fra klar himmel en vakker dag i juli, mens hun satt alene på et badested. Etter å ha lest noen sider av en bok og hørt på vannets beroligende lyder, leste hun ett av sine egne dikt. Dette utløste en klar visjon om å skrive en bok med tittelen Vanlige tanker. Manuskriptet ble sendt til Lyrikkforlaget i august i fjor, og i desember kom svaret – en bekreftelse på at hennes intuisjon og inspirasjon hadde vært riktig.

Vanlige tanker er delt inn i fem kategorier som representerer ulike aspekter av livet. Diktene er skrevet i spontane øyeblikk, drevet av et behov for å uttrykke seg. Sandra tror at boken vil appellere til drømmende og følsomme vesener, samt de som setter pris på en bittersøt melankoli. Hun håper at leserne vil skape sine egne bilder når de leser diktene, og at de vil føle at diktene snakker til dem på en personlig måte.

 

Unik stemme

Sandra mener at det som først og fremst skiller Vanlige tanker fra andre bøker, er at det er hennes unike stemme som ligger bak den. Hun påpeker at det ikke finnes noen flere av henne, noe som gir boken en unik karakter. Resten er opp til leserne å avgjøre.

Sandra har flere prosjekter og ideer på gang. Det siste året har hun blant annet reist rundt og vært en «drømmefanger». Hva dette innebærer vil hun ikke avsløre ennå, da hun liker mystikk og hemmeligheter. Det er tydelig at vi kan forvente flere spennende ting fra denne talentfulle forfatteren i fremtiden.

Med Vanlige tanker inviterer Sandra Ersoy leserne til å utforske de følelser og øyeblikk som gjør livet unikt. Hennes autentiske stemme og dyptfølte poesi gjør denne boken til en skatt for alle som verdsetter skjønnhet og melankoli i hverdagen.

Mai Britt Hareide

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Platon-Sokrates forsvarstale

Platon-Sokrates forsvarstale

I juni sendte Cappelen Akademisk Forlag ut ...

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...