Tar det ord for ord

20.01.2023
Tar det ord for ord
Lyrikkforlaget
Turid Kristine Svedjan Klein

Turid Kristine Svedjan Klein har alltid vært interessert i religion og filosofi. I to diktbøker utforsker hun livsglede og mestring.

Klein er interessert i både brodering og strikking, maling, brettspill og kortspill. Hun elsker opera, men lytter til musikk i alle sjangrer. Men fremfor alt liker hun å skrive. Det har resultert i diktsamlingene «Av ord er du kommet» og «Til ord skal du bli». Tanken er å lage en trilogi, hvor siste del får tittelen «Av ord skal du fremstå».

– Begravelsesritualet med «Av jord er du kommet» fant ingen gjenklang hos meg, så jeg fant støtte i Johannesevangeliet, som begynner med «I begynnelsen var ordet». Det inspirerte meg til å skrive diktene i trilogien «Ord», forteller Klein.

 

Hun er en person som liker forandring, under forutsetning av at forandringen er meningsfylt. Hun er allergisk mot rutiner.

– Jeg kan like gjerne spise middag klokken 20 om kvelden som klokken 14 på ettermiddagen, sove på dagen eller på natten, som det passer, og så lese, selvfølgelig. Jeg har som regel èn påbegynt bok i hvert rom hjemme hos meg. Livet er herlig! smiler 81-åringen. 

 

Hun debuterte med diktsamlingen «Av ord er du kommet» i 2021 og fulgte opp med «Til ord skal du bli» et år senere. Den nye boken skiller seg ut fra den første ved at ikke alle diktene er på rim.

– Diktene handler om livsglede og mestring, samt om kjærlighet til mennesker og natur. Forhåpentlig treffer de lesere som trenger påfyll i livskunst. Alt er hentet fra min egen tilværelse opp gjennom årene, forklarer Klein.

 

Den siste boken i trilogien, er i støpeskjeen.

– Jeg har stadig prosjekter på gang. Jeg oppdaterer nå neste bok i serien. Den er kanskje litt mer dagsaktuell med kåserier og noveller. Ellers har jeg begynt på en sakprosabok basert på erfaringer fra et langt yrkesliv, som jeg håper gir forståelse for de enkle ting. Verden har dessverre utviklet seg slik at enkle ting har blitt vanskelige. Jeg skriver til hjertet mer enn til hodet, forklarer forfatteren.

Mai Britt Hareide

Nyheter

Dikt om sorgens ansikter

Dikt om sorgens ansikter

Den 3. januar var en helt vanlig dag. Helt ...

Bilder og dikt

Bilder og dikt

Helle Enger er aktuell med boka «Søster ...

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024

PRESSEMELDING - LESERUNDERSØKELSEN 2024 ...

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

«Nazi-unge!», «homo-jævel!» …

– Mange bøker er skrevet om homser og ...

Norsk haiku

Norsk haiku

Herner Sæverot er aktuell med boken ...

Anmeldelser

Slag-Bjørn

Slag-Bjørn

Journalist Bjørn Gjellums kamp fra å ...

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Viktig politihistorie om Møllergaten 19

Den gamle hovedpolitistasjonen i Oslo, Møllergaten ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Alltid søkende, alltid underveis ...

Mantraet «alltid søkende, alltid underveis» ...

Når et politihjerte banker

Når et politihjerte banker

Det foreligger ikke for mye litteratur skrevet ...

Konkret og direkte om Irans moderne historie

Konkret og direkte om Irans moderne hist...

Den som vil vite mer om Iran og Irans moderne ...